• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Napište svůj komentář k receptu

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 80
      g sůl
    • 2
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • pepř mletý
    • 5
      nové koření
    • 20
      cukerin
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Slimáky (ostrouhané salátové okurky, rozpůlené napůl a vydlabané od zrníček) - až vystoupí teplota na 80 °C, hrnec neotvírat, ale sejmout z plotny a počkat, až teplota klesne na 50 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurky

Okurky

Okurky s mrkví

Okurky s mrkví

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barča | 2. 9. 2011 09:15

    Sůl na slimáky je sice fajn, ale prosolíte si zahrádku a pak tam nic neporoste. Já je sbírám do sklenice s octem a pak dávám slepičkám a jak jim chutnají. Prosolené nežraly ani ty slepice, ale slimáci naložení v octu jim jedou. Jinak díky za recept, už jdu na ty okurečky a těším se zimu na bramborový salátek. :-)

  • Ivo Výsmek | 14. 7. 2007 15:41

    Slizouni?Jednoduché.Stačí záhon decentně obsypat jehličím ( 10cm na šířku,výška-jen lehký posyp ) Jinak recept perfekt.Používám ke spokojenosti celé domácnosti.

  • gertruda rutarová | 22. 6. 2007 19:36

    Začíná sezóna.Určitě vyzkoušejte.Kdo ochutnal,už má tento recept doma.Získala jsem od tchýně. A na slizouny ze zahrady? působí jen ty modré granulky,které nesmí zmoknout, takže nejlépe je nasypat pod květináč,nebo desku A ještě všude kolem.Ale to sem asi nepatří.Leda,že by někdo našel způsob, jak je lahodně připravit na pánvi, ne?

  • M | 22. 6. 2007 11:57

    No, slimáky bych mohla taky zavařovat, co jich letos mám. :-)

  • Miroslava Severová | 22. 6. 2007 07:52

    Iveto, to musíš ale ty slimáky nejprve posbírat a pak teprve v kbelíčku posolit ne ? Že bych sypala sůl přímo k roslinám, si nemumím nějak představit. Taky mi zabraly takové ty zelené granulky, jmenují se myslím "Feramol", jsou dost drahé 200gr asi 118 kč, ale hned jak jsem je nasypala už jsem viděla jak se do nich slimáci dali, pak prý zalezou do země a tam chcípnou. Snad se povedlo, zatím už asi 3 dny jsem žádného neviděla. Ale teď zapršelo a oni určitě zase vylezou a nebo že by už skončila jejich doba ?

  • Jarka O. | 21. 6. 2007 18:04

    Iveto, sůl funguje, ale škodí rostlinkám, po zalití se dostane do půdy a stane se z ní kyselina solná a zahubí všechno zelené:-((

  • Iveta Šulcová | 21. 6. 2007 15:48

    já mám zase na slimáky osvědčenou obyčejnou kuchyňskou sůl.Je to sice drastická smrt (rozpustí se),ale opravdu to funguje.

  • cicolina | 20. 6. 2007 11:16

    Dík za tip, urcite vyzkousim, doufám, ze jim to nezachutná a nenaucí se plavat :-)))

  • Miroslava Severová | 20. 6. 2007 11:02

    Těm slizkým potvorám nalij večer do nižší misky (např. od ramy) pivo. Uvidíš ráno co tam těch opilců bude utopenejch.

  • cicolina | 20. 6. 2007 09:33

    A já si uz myslela, ze zde najdu zarucený recept, jak se zbavit tech slizkých potvor ze zahrádky :-))) Ale neva, i tak to vyzkousím (na ty okurky) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukerin Cukr Hořčičné semínko Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

30
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
28
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými…
26
Lamington
Lamington
26
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
25
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z těstovin
Nákyp z těstovin
Naložená kuřecí křídla
Naložená kuřecí křídla
Naložené mozzarella kuličky
Naložené mozzarella kuličky
Naložený hermelín s olivami
Naložený hermelín s olivami
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact