• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Napište svůj komentář k receptu

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 80
      g sůl
    • 2
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • pepř mletý
    • 5
      nové koření
    • 20
      cukerin
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Slimáky (ostrouhané salátové okurky, rozpůlené napůl a vydlabané od zrníček) - až vystoupí teplota na 80 °C, hrnec neotvírat, ale sejmout z plotny a počkat, až teplota klesne na 50 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurky

Okurky

Okurky s mrkví

Okurky s mrkví

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barča | 2. 9. 2011 09:15

    Sůl na slimáky je sice fajn, ale prosolíte si zahrádku a pak tam nic neporoste. Já je sbírám do sklenice s octem a pak dávám slepičkám a jak jim chutnají. Prosolené nežraly ani ty slepice, ale slimáci naložení v octu jim jedou. Jinak díky za recept, už jdu na ty okurečky a těším se zimu na bramborový salátek. :-)

  • Ivo Výsmek | 14. 7. 2007 15:41

    Slizouni?Jednoduché.Stačí záhon decentně obsypat jehličím ( 10cm na šířku,výška-jen lehký posyp ) Jinak recept perfekt.Používám ke spokojenosti celé domácnosti.

  • gertruda rutarová | 22. 6. 2007 19:36

    Začíná sezóna.Určitě vyzkoušejte.Kdo ochutnal,už má tento recept doma.Získala jsem od tchýně. A na slizouny ze zahrady? působí jen ty modré granulky,které nesmí zmoknout, takže nejlépe je nasypat pod květináč,nebo desku A ještě všude kolem.Ale to sem asi nepatří.Leda,že by někdo našel způsob, jak je lahodně připravit na pánvi, ne?

  • M | 22. 6. 2007 11:57

    No, slimáky bych mohla taky zavařovat, co jich letos mám. :-)

  • Miroslava Severová | 22. 6. 2007 07:52

    Iveto, to musíš ale ty slimáky nejprve posbírat a pak teprve v kbelíčku posolit ne ? Že bych sypala sůl přímo k roslinám, si nemumím nějak představit. Taky mi zabraly takové ty zelené granulky, jmenují se myslím "Feramol", jsou dost drahé 200gr asi 118 kč, ale hned jak jsem je nasypala už jsem viděla jak se do nich slimáci dali, pak prý zalezou do země a tam chcípnou. Snad se povedlo, zatím už asi 3 dny jsem žádného neviděla. Ale teď zapršelo a oni určitě zase vylezou a nebo že by už skončila jejich doba ?

  • Jarka O. | 21. 6. 2007 18:04

    Iveto, sůl funguje, ale škodí rostlinkám, po zalití se dostane do půdy a stane se z ní kyselina solná a zahubí všechno zelené:-((

  • Iveta Šulcová | 21. 6. 2007 15:48

    já mám zase na slimáky osvědčenou obyčejnou kuchyňskou sůl.Je to sice drastická smrt (rozpustí se),ale opravdu to funguje.

  • cicolina | 20. 6. 2007 11:16

    Dík za tip, urcite vyzkousim, doufám, ze jim to nezachutná a nenaucí se plavat :-)))

  • Miroslava Severová | 20. 6. 2007 11:02

    Těm slizkým potvorám nalij večer do nižší misky (např. od ramy) pivo. Uvidíš ráno co tam těch opilců bude utopenejch.

  • cicolina | 20. 6. 2007 09:33

    A já si uz myslela, ze zde najdu zarucený recept, jak se zbavit tech slizkých potvor ze zahrádky :-))) Ale neva, i tak to vyzkousím (na ty okurky) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukerin Cukr Hořčičné semínko Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z těstovin
Nákyp z těstovin
Naložená kuřecí křídla
Naložená kuřecí křídla
Naložené mozzarella kuličky
Naložené mozzarella kuličky
Naložený hermelín s olivami
Naložený hermelín s olivami
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact