• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Nakládaný lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládaný lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • sůl
  • Směs na naložení
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • prolisovaný česnek nejlépe hodně

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení z uvedených ingrediencí. Lilky lehce vymačkáme v dlani a dorůžova osmahneme na pánvi. Poskládáme do mísy a promícháme se směsí. Vložíme do sklenice, uzavřeme a necháme v chladu minimálně jeden den odležet.
2
Podáváme s pečivem, ke grilovanému masu, s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada | 4. 7. 2011 20:25

    Recept výborný, přidala jsem ještě čerstvou bazalku. Pro ostatní, které zřejmě neumí číst - nikde není psáno, že se lilky zavařují! A pro chytré horákyně, které neznají přípravu lilků - běžně se nechávají "vypotit", aby se zbavily vody a daly se krásně orestovat. Chce to jen vytáhnout paty do jižních států a ne chytračit na diskuzích.

  • Anonym | 15. 10. 2006 17:35

    Lilky se neloupou a nenechavaji "vypotit".Tedy alespon v Italii nejsou horke lilky.Je to skoda.

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 19:18

    Výborné.

  • Danuše Bednářová | 1. 6. 2006 12:27

    Lilky se neloupou a sklenice se nezavařují. Směs octa s olejem lilky dokonale zakonzervuje.

  • Margita | 31. 5. 2006 13:55

    Nesterilizuje sa? Ďakujem za odpoveď!

  • Ivana Přikrylová | 30. 5. 2006 16:42

    Skvělý italský recept, který jsem dlouho sháněla. Neznáte náhodou recept na italská sušená nákládaná rajčata v oleji? Díky

  • Jířa | 3. 5. 2006 21:57

    Neloupat - to by bylo škoda! :-)

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 15:33

    Loupete ty lilky nebo je nechate tak jak jsou?

  • Jířa | 30. 4. 2006 15:06

    Výborné, měli jsme ke grilovanému masu. Příště ale dám méně česneku než hodně, spíše aby měly lilky jen lehce česnekovou příchuť..

  • Helena | 13. 4. 2006 17:39

    To je velmi dobre.Da se vylepsit pridanim nasekanych jader vlasskych orechu.

  • Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:55

    Moc se mi recept líbí, ukládám do oblíbených a vyzkouším!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Lilek Mletá paprika Olivový olej Prolisovaný česnek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
23
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
23
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Nakládaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact