• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Nakládaný lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládaný lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • sůl
  • Směs na naložení
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • prolisovaný česnek nejlépe hodně

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení z uvedených ingrediencí. Lilky lehce vymačkáme v dlani a dorůžova osmahneme na pánvi. Poskládáme do mísy a promícháme se směsí. Vložíme do sklenice, uzavřeme a necháme v chladu minimálně jeden den odležet.
2
Podáváme s pečivem, ke grilovanému masu, s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada | 4. 7. 2011 20:25

    Recept výborný, přidala jsem ještě čerstvou bazalku. Pro ostatní, které zřejmě neumí číst - nikde není psáno, že se lilky zavařují! A pro chytré horákyně, které neznají přípravu lilků - běžně se nechávají "vypotit", aby se zbavily vody a daly se krásně orestovat. Chce to jen vytáhnout paty do jižních států a ne chytračit na diskuzích.

  • Anonym | 15. 10. 2006 17:35

    Lilky se neloupou a nenechavaji "vypotit".Tedy alespon v Italii nejsou horke lilky.Je to skoda.

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 19:18

    Výborné.

  • Danuše Bednářová | 1. 6. 2006 12:27

    Lilky se neloupou a sklenice se nezavařují. Směs octa s olejem lilky dokonale zakonzervuje.

  • Margita | 31. 5. 2006 13:55

    Nesterilizuje sa? Ďakujem za odpoveď!

  • Ivana Přikrylová | 30. 5. 2006 16:42

    Skvělý italský recept, který jsem dlouho sháněla. Neznáte náhodou recept na italská sušená nákládaná rajčata v oleji? Díky

  • Jířa | 3. 5. 2006 21:57

    Neloupat - to by bylo škoda! :-)

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 15:33

    Loupete ty lilky nebo je nechate tak jak jsou?

  • Jířa | 30. 4. 2006 15:06

    Výborné, měli jsme ke grilovanému masu. Příště ale dám méně česneku než hodně, spíše aby měly lilky jen lehce česnekovou příchuť..

  • Helena | 13. 4. 2006 17:39

    To je velmi dobre.Da se vylepsit pridanim nasekanych jader vlasskych orechu.

  • Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:55

    Moc se mi recept líbí, ukládám do oblíbených a vyzkouším!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Lilek Mletá paprika Olivový olej Prolisovaný česnek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Vařený hrách

Vařený hrách

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
21
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Meghan Markleová na týdnu módy: Zdrcující kritika jejího outfitu! Co fanouškům připomíná?

Meghan Markleová na týdnu módy: Zdrcující kritika jejího outfitu! Co fanouškům připomíná?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Nakládaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact