• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • strouhaný křen
    • ocet
    • 1
      šálek citronová šťáva
    • 1
      šálek rostlinný olej
    • 1
      ks deko
    • 300
      g cukr krystal
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží několik měsíců a je ještě lepší.
2
<BR>Dělám ho na podzim, kdy mohu mít sklenice venku v chladu. Pokud si zapomenete v létě koupit Deko, nahraďte ho solí (množství podle ochutnání) a kořením, které dáváte při sterilování okurek: celý pepř, nové koření, bobkový list, případně jalovčinky.
3
Cukru dávám o něco méně. Počáteřního množství nakrouhaného zelí se nelekejte. Po přidání tekutin se zmenší. Uvedené množství se vejde asi do 6 zavařovacích sklenic o obsahu 3/4 l.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové topinky s vejcem a křenem

Sýrové topinky s vejcem a křenem

Vařená vinná klobása s křenem

Vařená vinná klobása s křenem

Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami

Tvarohová pomazánka s křenem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Babor | 22. 9. 2007 15:03

    Je to dobrota. Dělám ho léta a pořád jsme se ho nepřejedli.

  • Di | 17. 9. 2007 19:49

    Maximálně 2 dl. Záleží na tom, jak moc křen pálí a co snesete.

  • lenka | 9. 9. 2007 15:46

    Śálek o jakém obsahu?Děkuji

  • Naďa | 16. 5. 2005 11:34

    Tenhle recept znám nikoliv z Frekvence,ale od mé babičky.Je sice ve větším množství, (dělám ho vždycky na zimu ze dvou dávek)ale je to taková dobrota,že ani celou zimu nevydrží .Dám ho sem jako !Zelí s křenem".Zdravím...

  • Eva Miková | 14. 5. 2005 20:32

    Můžu doporučit,je to skvělá lahůdka i vitaminová bomba zároveň.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Cukr krystal DeKo Hlávkové zelí Ocet Rostlinný olej Strouhaný křen
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

65
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
37
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
28
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
26
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
21
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact