• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • strouhaný křen
    • ocet
    • 1
      šálek citronová šťáva
    • 1
      šálek rostlinný olej
    • 1
      ks deko
    • 300
      g cukr krystal
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží několik měsíců a je ještě lepší.
2
<BR>Dělám ho na podzim, kdy mohu mít sklenice venku v chladu. Pokud si zapomenete v létě koupit Deko, nahraďte ho solí (množství podle ochutnání) a kořením, které dáváte při sterilování okurek: celý pepř, nové koření, bobkový list, případně jalovčinky.
3
Cukru dávám o něco méně. Počáteřního množství nakrouhaného zelí se nelekejte. Po přidání tekutin se zmenší. Uvedené množství se vejde asi do 6 zavařovacích sklenic o obsahu 3/4 l.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové topinky s vejcem a křenem

Sýrové topinky s vejcem a křenem

Vařená vinná klobása s křenem

Vařená vinná klobása s křenem

Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami

Tvarohová pomazánka s křenem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Babor | 22. 9. 2007 15:03

    Je to dobrota. Dělám ho léta a pořád jsme se ho nepřejedli.

  • Di | 17. 9. 2007 19:49

    Maximálně 2 dl. Záleží na tom, jak moc křen pálí a co snesete.

  • lenka | 9. 9. 2007 15:46

    Śálek o jakém obsahu?Děkuji

  • Naďa | 16. 5. 2005 11:34

    Tenhle recept znám nikoliv z Frekvence,ale od mé babičky.Je sice ve větším množství, (dělám ho vždycky na zimu ze dvou dávek)ale je to taková dobrota,že ani celou zimu nevydrží .Dám ho sem jako !Zelí s křenem".Zdravím...

  • Eva Miková | 14. 5. 2005 20:32

    Můžu doporučit,je to skvělá lahůdka i vitaminová bomba zároveň.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Cukr krystal DeKo Hlávkové zelí Ocet Rostlinný olej Strouhaný křen
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

50 minut
Kulajda

Kulajda

Poslední sledované recepty

24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
15
Kakaová roláda s čokoládovým krémem
Kakaová roláda s…
15
Sladké pirohy
Sladké pirohy
15
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact