• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Nafouklá jablíčková dobrota
Napište svůj komentář k receptu

Nafouklá jablíčková dobrota

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nafouklá jablíčková dobrota
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 30
      g droždí
    • 250
      g rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

1
Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými jablíčky (můžeme osladit nebo dochutit dle chuti, já je nechávám jen tak), přehneme na polovinu, dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
2
Po upečení obalíme ve vanilkovém cukru. V žádné fázi nenecháváme kynout, teplotu pečení nevím, peču na plynu. Ještě upozorňuji těsto je třeba dost podsypávat - hodně lepí, ale vysledek je paráda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Jablíčková buchta

Jablíčková buchta

Dobrota z alobalu

Dobrota z alobalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • smiley536 | 24. 6. 2015 13:14

    Každý říká, že jsou výborné, takže moc děkuji za recept. Určitě jsem je dnes nedělala naposled =)

  • marie | 20. 10. 2013 20:01

    Předpis a suroviny v něm obsažené jsou totožné s předpisem, který používám na malé koláče a mám ho označený jako nekynuté koláčky. Poměr tuku je pouze na 1kg mouky 500 g, čili méně než v tomto receptu a možná to je také důvod /větší množství tuku/ proč se těsto autorce lepí a musí podsypávat. Já to u toho mého receptu mám bez problému. Z těsta někdy upeču pláty na plech, na spodní plát dám nádivku z jablek nebo z tvarohu, přiklopím druhou plackou a upeču. Potom krájím na čtverečky.

  • k.spageta
    k.spageta | 15. 8. 2013 22:38

    Luxusní recept! Vždy když ho upeču, je okamžitě pryč;)

  • develina | 10. 6. 2012 13:45

    Objeveno,zaděláno,upečeno - a zmizelo to dřív, než trvala doba přípravy a pečení.Moc dobré,dělala jsem půlku s jablíčky a druhou s jahodami. <:-) <:-) <:-)

  • zuzzak | 10. 6. 2012 11:14

    je to opravdu dobrota. dělala jsem s třešněmi a jahodami a bylo to mňaaaaaaaaaaaaaaaam!!! ;-) ;-) ;-) ;-)

  • pecka55
    pecka55 | 25. 3. 2012 19:34

    Výborné. Dělali jsme s jablíčky a s ořechy a také s marmeládou. Děkuji za super ninspiraci...

  • bohumila rejlkova | 30. 11. 2011 14:26

    Hezký den všem,jdu se do té dobrůtky pustit a hned dám vědět ,jak se povedla.

  • Islapakova | 12. 11. 2011 15:16

    Dělala jsem s jablky i tvarohem, moc dobré.

  • jmuell1 | 17. 9. 2011 19:32

    Skutečně výtečné! Dnes odpoledne jsem vyzkoušela. S těstem se pracuje dobře a dobrůtky mizí a mizí! ;-) Děkuji za výtečný recept!

  • Zbirole | 13. 6. 2011 13:10

    Moc velká dobrota, naplnila jsem jablíčky i jahodami a moc jsme si všichni pochutnali.

  • Berinka | 4. 5. 2011 11:00

    Tak musím moc pochválit! Je to opravdu dobrota a také hezky vypadají. Bála jsem se, aby se při pečení nerozevíraly, ale zbytečně. Vše perfektní, s těstem se úžasně pracovalo a chuťově je to skvělé! Do jablíček jsem ale přidala trochu cukru a skořice ;-)

  • zelenac | 25. 2. 2011 22:42

    Zdravím všechny, nechybí v receptu sůl,většinou se dává, pokud jsou v těstě kvasnice :-)

  • tonca | 20. 12. 2010 17:31

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Jana Mrázová | 4. 6. 2010 13:04

    O víkendu jsem vyzkoušela a musím říct, že to prostě nemá chybu...tak krásně se to rozplývá na jazyku...Opravdu to je velikánská mňamka! Zkoušela jsem udělat závin a byl naprosto úžasný!! Moc děkuji za supr recept!

  • Ivana Šlapáková | 7. 2. 2010 13:41

    Udělala jsem .... do nastrouhaných jablek jsem drobně pokrájela ořechy a lehce osladila. Přemýšlím i o tvarohové náplni, ale nemusím přemýšlet o chuti této dobroty..... prostě je to dobrota.¨Příště zas ..... za 1

  • ladislava staffenová | 5. 2. 2010 15:17

    Když to i fazolka vyzkoušela a chutnalo, jdu na to :-)))

  • fazolka - | 5. 2. 2010 15:08

    Dělala jsem před pár dny a nemohu jinak, než pochválit a dát 1*. Vykrajovala jsem je 8 cm v průměru o síle 3 mm a měla jich 38 ks. Jsou křehké a skvělé!

  • fazolka - | 3. 2. 2010 16:24

    Právě jsem je dopekla a nemůžu jinak, než pochválit a dát 1*. Jsou křehounké a moc nám chutnaly. Já jich měla 36, vykrajovala jsem sklínkou o průměru 8 cm na sílu asi 3 mm. Pekla jsem v pl. troubě na polovičním výkonu, zespod dozlatova asi 20 min.

  • recepty 73 | 24. 10. 2009 19:34

    Tak tohle se mi vážně nepovedlo.Opsal jsem si asi před týdnem recept(jen ingredience)a pekl až dnes ráno.Teď mi teprve docvaklo,že se nedělá kvásek-to byla asi ta největší chyba.Hodnotit nebudu,protože jsem to zcela jistě zvoral já.Určitě se pokusím upéct znovu-až vychladnu!Záviny jsou ale docela dobré.Jiří

  • Květa - | 23. 10. 2009 13:53

    Prosím pomoc! Chci péct o víkendu a nevím, na kolik stupňů, nemám zkušenost s těstem bez kynutí. Péct zprudka nebo pomalu v méně teplé troubě? A ještě, jak silně vyválet těsto?

  • PajaP *** | 22. 10. 2009 11:54

    Nakonec se s tesem vyborne pracovalo a vysledek byl vynikajici!!!

  • PajaP *** | 22. 10. 2009 10:24

    Jak tluste ma byt vyvalene testo?

  • Iveta Bílková | 20. 10. 2009 15:51

    Měla jsem jenom polohrubou mouku a i tak to bylo výborné. Bezva recept. Dávám do oblíbených a přidávám 1.

  • Iveta Šulcová | 20. 10. 2009 11:25

    Tak mi to nedalo a vyzkoušela jsem je.Měla jsem "velké oči",aby toho bylo dost,zadělala jsem rovnou ze dvou dávek.Pochopitelně mě to přestalo po třetím plechu bavit a těsta bylo ještě fůra.Tak jsem ho rozválela a udělala z něj štrůdl.Jenom jsem ty kraje rozkrájela na proužky a ozdobně přehazovala přes sebe,bála jsem se aby těsta nebylo moc,když ho jenom přeložím.Štrůdl byl také vynikající,jablka vůbec nevytekla-to bude tím pudinkem..mimochodem dobrá finta..takže nezbývá nic jiného,než hodnotit za 1 a přidávám do oblíbených.

  • venyss venyss | 18. 10. 2009 11:07

    Vynikající, rychlá příprava, snadná práce s těstem za 1.

  • Nikola Štěpánková | 9. 8. 2008 10:03

    Zkoušela jsem, ale musím říct, že mne zklamaly.....

  • Martina | 14. 11. 2007 19:13

    Dneska jsem je udělala. Moc dobré,dala jsem do nich i hrušky a příště chci zkusit nutelu, tob víte děti! ale fakt dobrý.

  • Lenka Cvejnová | 31. 8. 2007 13:50

    Tak jsem právě dopekla a nemůžu jinak, než pochválit. Krásně vypadají a úžasně chutnají, dělají jen čest svému jménu. Dávám 1 a děkuji za super recept.

  • Zuzana Šindlerová | 4. 6. 2007 13:10

    Moc dobré, do jablíček jsem přidala trochu skořicového cukru a pudinku, obalila jsem ve směsi vanilkového cukru se skořicovým. Jsou krásné na pohled i výborné na chuť. Děkuji za recept.

  • M.D. | 25. 5. 2007 21:09

    Udělala jsem je s čerstvými jahodami obalenými v pudinkovém prášku (jak to doporučavaly předchozí kuchařinky) a jsou moc dobré. Všem chutnají. Jen jsem nečekala, že budou tak křehoučké. Ale i tak dávám 1 :)

  • Monika V. | 16. 5. 2007 15:19

    Děkuji za přidání fota.

  • Miroslava Kokšalová | 28. 1. 2007 22:02

    Jsou opravdu vynikající.Moc nám všem chutnali.Nezbyl ani drobeček.recept je mezi oblíbenými.Dávám 1

  • Květoslava B. | 8. 1. 2007 19:05

    Mražené jahody jsem neměla odvahu zkusit, přece jen z nich teče při pečení víc šťávy než z čerstvých.Chřipka už přelezla na manžela, děkuji za optání.

  • Zdeňka | 8. 1. 2007 17:30

    Tak nějakým nedopatřením zůstaly 4 kousky od soboty do dneška a musím říct,že byly pořád dobré.I když nejfantastičtější byly ještě horké.Příště zkusím udělat udělat z těsta rohlíčky,ale to bude chtít asi zvětšit dávku.Paní Květo,doufám,že už Vás chřipka netrápí,ještě jednou dík za recept.

  • Hana Rožníčková | 8. 1. 2007 13:00

    Vidíte Jano, já zase raději zpracovávám na vále, přijde mi tam víc místa. S těma jahodama to také vyzkouším.

  • Jana z VM | 8. 1. 2007 12:51

    To je dobrá rada s těma jahodama, obalenýma v pudingu, to taky vyzkouším - a můžou být i zmrazené nebo jen čerstvé ??Ttoto těsto velice dobře znám - mám zde hodně podobné - Zadělávané nekynuté svatební nebo pouťové koláče - je to výborné těsto. Já ale všechna těsta zpracovávám v míse, je to zbytečné patlat se s tím na vále, je z toho větší binec.

  • Květoslava B. | 6. 1. 2007 20:09

    Připojuji se k ENVY, taky dávám do jablek trochu pudink. prášku, když dávám jahody, tak je v tom pudinku obalím. Když ovoce pustí šťávu, spojí se s pudinkem a nepromáčí těsto. Používám to i všech těst na štrůdly.

  • Zdeňka Svačinová | 6. 1. 2007 18:01

    Tak jsem taky dneska pekla a můžu potvrdit,že je to opravdu dobrota.Je to sice trochu pracnější,než zamíchat těsto v míse,ale výsledek stojí za to.S těstem se pracuje výborně,ani jsem moc nepodsypavala,kolečka jsem vykrajovala sklínkou průměr asi 6 cm a vyšly mi 2 plechy této křehoučké dobrůtky.Jablka jsem trošku ochutila skořicí a hotové obalila ještě teplé v moučkovém cukru s vanilkou.Děkuji za recept a dávám 1*.

  • Lidka | 6. 1. 2007 14:07

    Dámy, tak nezapomínejte taky hodnotit :-)

  • envy | 6. 1. 2007 11:58

    Teď jsem dopekla..dávám za 1*..výborné,těsto se dobře zpracovává,ani jsem nemusela moc podsýpat moukou.Do náplně z jablek jsem přidala 1 van.puging..je dobře,že tam neni moc cukru..zkuste upéct:))

  • Květoslava B. | 5. 1. 2007 19:08

    Tak jsem se probrala z chřipky a koukám, že se tu rozvinula diskuse.Tu Heru strouhám, těsto zpracovávám na vále tak jako vánoční.Velikost koleček záleži, jak má kdo rád, ale aby se tam vešlo víc náplně doporučuji trošku větší vykrajovátko nebo by to šlo i skleničkou.

  • vadane vadane | 4. 1. 2007 18:14

    dělají se z toho i rohlíčky a můžou se plnit mákem, povidly nebo ořechy.

  • envy | 4. 1. 2007 16:15

    ..díky za inspiraci..hned ráno poběžím pro kvasnice..a napíšu,jak se mi to povedlo..:))

  • Anonym | 4. 1. 2007 13:36

    Hera se do těsta nastrouhá nebo rozpustí? A těsto se zpracuje na vále nebo v míse?

  • Berča | 4. 1. 2007 08:57

    Takovéto těsto je vynikající, mamka z něj dělala i svatební koláčky. Akorát si musím porovnat přísady, ale nekynuté těsto s droždím je vynikající. A když se zabalí jahoda ... mňam.

  • Jana Tomčíková | 3. 1. 2007 21:13

    Vypadá to zajímavě, jen pro upřesnění, jak asi velká ta kolečka mají být, když se plní jablky?

  • Květoslava B. | 3. 1. 2007 19:33

    Opravdu nedělá, kvasnice se do mouky pouze rozdrobí.Není to kynuté těsto, po upečení vzniknou křehoučké koláčky, které se nafouknou.Tenhle recept jsem získala asi před 15 lety od jedné kolegyně v bývalém zaměstnání a bylo to tak dobré, že jsme to pekly úplně všechny ženské.Zkoušela jsem i jiné nápně(ořech, jahody), ale ty jablka jsou fakt nejlepší, je to vlhké, křehké a sladké, jen podle toho, jak moc to obalíme v tom cukru.

  • Anonym | 3. 1. 2007 08:41

    Opravdu se nedělá ani kvásek? Děkuji za odpověď. Jana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Buchty Pro děti Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

69
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
27
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
26
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
26
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Nadýchaný koláč s brokolicí
Nadýchaný koláč s brokolicí
Nadýchaný perník s ořechy a citrónovou polevou
Nadýchaný perník s ořechy a citrónovou…
Nadýchaný piškotový dort
Nadýchaný piškotový dort
Náhodný salát
Náhodný salát
Nahý dort s malinami a tymiánem
Nahý dort s malinami a tymiánem
Náchodská krkovička
Náchodská krkovička
  • Recepty.cz
  • Nafouklá jablíčková dobrota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact