• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Nadýchané pařížské věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané pařížské věnečky

autor: KlaraS
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané pařížské věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
  • Těsto
    • 5
      ks bílek
    • 400
      g cukr krupice
    • 300
      g mleté vlašské ořechy
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
  • Dohotovení
    • 100
      g lískové oříšky
    • 200
      g tmavá čokoládová poleva
    • 50
      g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme jemně namleté ořechy a zlehka promícháme. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé věnečky. Necháme je asi 30 minut zaschnout a pak pečeme, spíš sušme při teplotě 120 °C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout.
2
2. Z mléka, 170 g cukru a solamylu uvaříme hustý krém. Do horkého přidáme žloutky a mícháme do vychladnutí. Máslo utřeme se zbylým cukrem a kakaem do jemné pěny a tu spojíme s vychladlým krémem.
3
3. Polovinu věnečků slabě potřeme krémem a spojíme se zbylými věnečky. Zbytek náplně dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na věnečky. Pak opatrně vmáčkneme po obvodu do krému pět lískových oříšků.
4
4. Necháme v chladničce dobře ztuhnout a potom rychle přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí věnečky přestříkáme bílou čokoládovou polevou..
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lelola | 15. 3. 2014 12:22

    Vynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Leden Pečení Vaření Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Bílek Cukr krupice Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tmavá čokoládová poleva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
17
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
15
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
15
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Další doporučené recepty:

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané americké lívance
Nadýchané americké lívance
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nadýchané domácí noky s rajčatovou…
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané vdolečky
Nadýchané vdolečky
Nadýchaný koláč s brokolicí
Nadýchaný koláč s brokolicí
  • Recepty.cz
  • Nadýchané pařížské věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact