• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou

autor: hartipa
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 180
      g hladká mouka
    • 450
      g brambory
    • 100
      g tvaroh
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 100
      g rukola
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks červená chilli paprička lze vynechat
    • 2
      stroužek česnek
    • 250
      ml voda
    • sůl
    • 1,50
      lžíce kapary
    • 2
      lžíce zelené olivy

Postup přípravy receptu

1
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem). Brambory ve slupce uvařte nebo upečte (tak v nich bude méně vody a bude potřeba méně mouky), oloupejte a ještě horké rozmixujte nebo šťouchadlem zpracujte s rozmixovanou rukolou, česnekem, ricottou a lžičkou soli. Nakonec zapracujte mouku a zkuste jeden noček na zkoušku uvařit – kdyby se rozpadl, přidejte ještě trochu mouky. Cílem však je dát mouky co nejméně, aby byly noky hezky nadýchané. Z těsta na pomoučené ploše tvarujte dlouhé hady, ze kterých odkrojujte jednotlivé noky a ty odkládejte na pečicí papír posypaný moukou. Vkládejte je do vroucí osolené vody a vařte jen do momentu, kdy vyplavou na povrch. Hotové můžete pokapat trochou oleje.
2
Zatímco se vaří brambory, si připravte omáčku: najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s nadrobeným chilli zesklovatět na oleji, přidejte nasekaný česnek a po pár vteřinách restování zalijte rajčaty a vodou. Ochuťte solí a oreganem a nechte alespoň 15 minut vařit – čím déle, tím lépe. Na závěr vmíchejte nasekané kapary a olivy a podávejte spolu s noky a nastrouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou

Cannelloni s houbami a rajčatovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená chilli paprička Česnek Cibule Hladká mouka Kapary Olivový olej Rukola Sůl Tvaroh Voda Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Salát Caprese

Salát Caprese

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
19
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
19
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
16
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Návorková a Dvořák před StarDance Tour: Začali trénovat na poslední chvíli! Už v září vystupují

Návorková a Dvořák před StarDance Tour: Začali trénovat na poslední chvíli! Už v září vystupují

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Nádivkový beránek
Nádivkový beránek
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané americké lívance
Nadýchané americké lívance
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané vdolečky
Nadýchané vdolečky
  • Recepty.cz
  • Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact