• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nadívaný pečený květák
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný pečený květák

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jestliže patříte mezi milovníky květáku, určitě byste si neměli nechat ujít tento nápaditý recept časopisu F.O.O.D. Upečte si květák nadívaný zeleninovo-sýrovou směsí ještě dnes.

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks květák malé
    • 2
      ks cuketa střední
    • 7
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 125
      g baby špenát
    • 4
      lžíce slunečnicová semínka
    • 100
      g sýr feta nebo balkánský sýr
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 3
      snítka tymián
    • 30
      g strouhanka
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Květáky zbavte listů a dejte do velkého hrnce s vroucí vodou, povařte je 10 minut. Vylovte a nechte chvíli zchladnout. Malým ostrým nožem vyřízněte co nejvíce košťálu tak, aby růžičky stále držely pospolu.
2
Cuketu pomocí škrabky na brambory nebo mandolíny nakrájejte na dlouhé tenké plátky, budete potřebovat asi 15 plátků. Zbytek rozkrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte polovinu oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte kostičky cukety a ještě chvíli restujte.

RADA: Krájení cibule

3
Do mixéru dejte česnek, špenát, slunečnicová semínka, orestovanou cibuli s cuketou, přilijte 3 lžíce oleje a rozmixujte. Do vzniklého pesta přidejte rozdrobený sýr, citronovou kůru a nasekaný tymián. Podle chuti osolte a opepřete.

RADA: Uchovávání sýrů

4
Směsí naplňte otvor po košťálu a zatlačte ji tak, aby se dostala i mezi růžičky. Květák položte na pečicí papír otvorem dospod. Přes hlávku květáku naskládejte křížem plátky cukety, aby při pečení držel lépe pohromadě. Potřete jej olejem a osolte. Totéž udělejte s druhou hlávkou květáku.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

5
Strouhanku promíchejte se lžící oleje a nasypte na květáky. Zakryjte je alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut, poté dopečte bez alobalu 15 minut. Před podáváním květák nakrájejte na měsíčky jako dort.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku

Pečený květák s křupavou cizrnou a…

Pikantní květák pečený vcelku

Pikantní květák pečený vcelku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Česnek Cibule Citronová kůra Cuketa Květák Olivový olej Slunečnicová semínka Strouhanka Sůl Sýr feta Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Thajská polévka

Thajská polévka

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

48
Porn Star Martini
Porn Star Martini
45
Lovošská topinka
Lovošská topinka
32
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Nadívané pečené kvíčaly
Nadívané pečené kvíčaly
Nadívané žampióny
Nadívané žampióny
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívaný vepřový bůček
Nadívaný vepřový bůček
Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy
Nádivka do kuřete, kachny, husy a…
Nádivka s brokolicí (z remosky)
Nádivka s brokolicí (z remosky)
  • Recepty.cz
  • Nadívaný pečený květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact