• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg kapr
    • 1
      lžička sůl
  • Nádivka
    • 60
      g máslo
    • 3
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžička sardelová pasta
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce petrželka
    • 100
      g malé cibulky nakrájené a na másle osmažené
    • 200
      g houby žamoiony, hřiby, kozáci, ..- nakrájené a na másle osmažené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 40
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř vymyjeme, utěrkou osušíme. Osolíme. Skřele nadzvedneme a nůžkami žábry odstřihneme (při pečení hořknou). Ploutve odstřihneme či odsekneme. Maso z vyříznuté páteře seškrabeme, s mlíčím či jikrami smícháme, nadrobno vše posekáme. V misce sardelovou pastu s máslem do pěny utřeme a přidáme: žemle na čtvrtky v mléce namočené a poté vyždímané a přes sítko propasírované či na strojku umleté, vejce, žloutek, rozsekané rybí maso a vnitřnosti, osmaženou cibuli, jemně rozsekanou petrželku, podušené houby, strouhanku, pepř, sůl. Vše promícháme, hotovou nádivku do chladu postavíme, v píli nepolevíme.
2
Připraveného kapra vezmeme, nádivkou dírou ve hřbetě naplníme, otvor zašijeme, povrch osolíme. Naplněného kapra do pekáče vložíme, máslem rozpuštěným přelijeme, v troubě 3/4 hodiny pečeme. Vlastní šťávou občas kapra poléváme, dle potřeby zeleninovým vývarem šťávu doplňujeme. Z kapra upečeného motouz, kterým byl omotán, odstraníme, na porce rybu nakrájíme.
3
Na podlouhlou mísu kapra složíme do původní polohy, malými pečenými brambůrky obložíme, šťávou vypečenou přelijeme. Petrželkou ozdobíme, citron neopomeneme. Salát celerový doporučujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný pečený květák

Nadívaný pečený květák

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Kapr Malé cibulky Máslo Mléko Pepř mletý Petrželka Sardelová pasta Strouhanka Sůl Vejce Žemle Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Rafaelo

Rafaelo

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

64
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
56
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
31
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
24
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
24
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Nadívaný kapr - na pečení a grilování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact