• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg kapr
    • 1
      lžička sůl
  • Nádivka
    • 60
      g máslo
    • 3
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžička sardelová pasta
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce petrželka
    • 100
      g malé cibulky nakrájené a na másle osmažené
    • 200
      g houby žamoiony, hřiby, kozáci, ..- nakrájené a na másle osmažené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 40
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř vymyjeme, utěrkou osušíme. Osolíme. Skřele nadzvedneme a nůžkami žábry odstřihneme (při pečení hořknou). Ploutve odstřihneme či odsekneme. Maso z vyříznuté páteře seškrabeme, s mlíčím či jikrami smícháme, nadrobno vše posekáme. V misce sardelovou pastu s máslem do pěny utřeme a přidáme: žemle na čtvrtky v mléce namočené a poté vyždímané a přes sítko propasírované či na strojku umleté, vejce, žloutek, rozsekané rybí maso a vnitřnosti, osmaženou cibuli, jemně rozsekanou petrželku, podušené houby, strouhanku, pepř, sůl. Vše promícháme, hotovou nádivku do chladu postavíme, v píli nepolevíme.
2
Připraveného kapra vezmeme, nádivkou dírou ve hřbetě naplníme, otvor zašijeme, povrch osolíme. Naplněného kapra do pekáče vložíme, máslem rozpuštěným přelijeme, v troubě 3/4 hodiny pečeme. Vlastní šťávou občas kapra poléváme, dle potřeby zeleninovým vývarem šťávu doplňujeme. Z kapra upečeného motouz, kterým byl omotán, odstraníme, na porce rybu nakrájíme.
3
Na podlouhlou mísu kapra složíme do původní polohy, malými pečenými brambůrky obložíme, šťávou vypečenou přelijeme. Petrželkou ozdobíme, citron neopomeneme. Salát celerový doporučujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný pečený květák

Nadívaný pečený květák

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Kapr Malé cibulky Máslo Mléko Pepř mletý Petrželka Sardelová pasta Strouhanka Sůl Vejce Žemle Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

99
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
88
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
87
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
66
Kynuté máslové koláčky
Kynuté máslové koláčky
56
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 24. 9. 2025: Kdo konečně urovná vztahy a kdo učiní důležité rozhodnutí?

Denní horoskop na středu 24. 9. 2025: Kdo konečně urovná vztahy a kdo učiní důležité rozhodnutí?

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Nadívaný kapr - na pečení a grilování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact