• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Mrzák
Napište svůj komentář k receptu

Mrzák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství na jeden plech:
    • 300
      g vepřové maso Zbytky pečeného nebo vařeného
    • škvarky Nebo uzený bůček
    • 400
      g hrubá krupice
    • vepřový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • saturejka
    • 4
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku se umelou na masovém strojku (případně pokrájí na menší kousky), pak se promíchají s krupicí a zalijí vývarem (cca půllitr) - množství záleží na hustotě, přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a utřený česnek.
2
Vznikne poměrně řidší těsto (jako například na lívance), které necháme 1/2 hodiny stát (trošku zhoustne). Pak je rozetřeme na vymazaný plech (nejlépe sádlem), upečeme v předehřáté troubě dozlatova a krájíme na čtverce.
3
Mrzák se podával s černou kávou nebo k bramborové polévce. Je to křupavá placka, chuťově podobná bramboráku nebo prejtu.
4
**Zdroj:** pokrmy z Hlinecka - region u Železných hor a Žďárských vrchů
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Velemínská | 20. 1. 2016 09:01

    Moje maminka dělala něco podobného a přidávala ještě strouhanou mrkev. Vždy byl hned pryč :-)

  • RauM
    RauM | 19. 1. 2012 21:47

    ráda vyzkouším, ale marně přemýšlím, kdy u nás zbyde nějaké maso? :-\

  • Hanka S. | 3. 5. 2011 14:16

    Výborné, jednoduché, za jedna :-)) .

  • recepty 73 | 14. 3. 2010 16:22

    Recept je napsán v originálu,maso můžete klidně jen pokrájet.Vejce se nepřidávají,krupice to dostatečně podrží.Je to taková prejtová konzistence,proto umleté maso.

  • Tamara Šikulová | 12. 3. 2010 14:32

    Nemají se tam dát taky vejce? Aby to drželo pokupě. Taky bych to asi nemlela, ale nakrájela na kousky.

  • Jarka O. | 12. 3. 2010 07:41

    Jiří, to je zajímavý recept i název ;-) Regionální kuchyně je moje hobby :-) Ukládám do svých složek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrubá krupice Majoránka Pepř mletý Saturejka Škvarky Sůl Vepřové maso Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Tetino maso

Tetino maso

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
21
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
19
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
18
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ
MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ
Mrkvový salát trochu jinak
Mrkvový salát trochu jinak
Mrkvový tarte tatin
Mrkvový tarte tatin
Mřížková tvarohová buchta
Mřížková tvarohová buchta
Mřížkové koláčky
Mřížkové koláčky
Mřížkový dýňový koláč
Mřížkový dýňový koláč
  • Recepty.cz
  • Mrzák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact