• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mrzák
Napište svůj komentář k receptu

Mrzák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství na jeden plech:
    • 300
      g vepřové maso Zbytky pečeného nebo vařeného
    • škvarky Nebo uzený bůček
    • 400
      g hrubá krupice
    • vepřový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • saturejka
    • 4
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku se umelou na masovém strojku (případně pokrájí na menší kousky), pak se promíchají s krupicí a zalijí vývarem (cca půllitr) - množství záleží na hustotě, přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a utřený česnek.
2
Vznikne poměrně řidší těsto (jako například na lívance), které necháme 1/2 hodiny stát (trošku zhoustne). Pak je rozetřeme na vymazaný plech (nejlépe sádlem), upečeme v předehřáté troubě dozlatova a krájíme na čtverce.
3
Mrzák se podával s černou kávou nebo k bramborové polévce. Je to křupavá placka, chuťově podobná bramboráku nebo prejtu.
4
**Zdroj:** pokrmy z Hlinecka - region u Železných hor a Žďárských vrchů
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Velemínská | 20. 1. 2016 09:01

    Moje maminka dělala něco podobného a přidávala ještě strouhanou mrkev. Vždy byl hned pryč :-)

  • RauM
    RauM | 19. 1. 2012 21:47

    ráda vyzkouším, ale marně přemýšlím, kdy u nás zbyde nějaké maso? :-\

  • Hanka S. | 3. 5. 2011 14:16

    Výborné, jednoduché, za jedna :-)) .

  • recepty 73 | 14. 3. 2010 16:22

    Recept je napsán v originálu,maso můžete klidně jen pokrájet.Vejce se nepřidávají,krupice to dostatečně podrží.Je to taková prejtová konzistence,proto umleté maso.

  • Tamara Šikulová | 12. 3. 2010 14:32

    Nemají se tam dát taky vejce? Aby to drželo pokupě. Taky bych to asi nemlela, ale nakrájela na kousky.

  • Jarka O. | 12. 3. 2010 07:41

    Jiří, to je zajímavý recept i název ;-) Regionální kuchyně je moje hobby :-) Ukládám do svých složek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrubá krupice Majoránka Pepř mletý Saturejka Škvarky Sůl Vepřové maso Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

94
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
13
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
11
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ
MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ
Mrkvový salát trochu jinak
Mrkvový salát trochu jinak
Mrkvový tarte tatin
Mrkvový tarte tatin
Mřížková tvarohová buchta
Mřížková tvarohová buchta
Mřížkové koláčky
Mřížkové koláčky
Mřížkový dýňový koláč
Mřížkový dýňový koláč
  • Recepty.cz
  • Mrzák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact