• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrzák
Napište svůj komentář k receptu

Mrzák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
Mrzák
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství na jeden plech:
    • 300
      g vepřové maso Zbytky pečeného nebo vařeného
    • škvarky Nebo uzený bůček
    • 400
      g hrubá krupice
    • vepřový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • saturejka
    • 4
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku se umelou na masovém strojku (případně pokrájí na menší kousky), pak se promíchají s krupicí a zalijí vývarem (cca půllitr) - množství záleží na hustotě, přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a utřený česnek.
2
Vznikne poměrně řidší těsto (jako například na lívance), které necháme 1/2 hodiny stát (trošku zhoustne). Pak je rozetřeme na vymazaný plech (nejlépe sádlem), upečeme v předehřáté troubě dozlatova a krájíme na čtverce.
3
Mrzák se podával s černou kávou nebo k bramborové polévce. Je to křupavá placka, chuťově podobná bramboráku nebo prejtu.
4
**Zdroj:** pokrmy z Hlinecka - region u Železných hor a Žďárských vrchů
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Velemínská | 20. 1. 2016 09:01

    Moje maminka dělala něco podobného a přidávala ještě strouhanou mrkev. Vždy byl hned pryč :-)

  • RauM
    RauM | 19. 1. 2012 21:47

    ráda vyzkouším, ale marně přemýšlím, kdy u nás zbyde nějaké maso? :-\

  • Hanka S. | 3. 5. 2011 14:16

    Výborné, jednoduché, za jedna :-)) .

  • recepty 73 | 14. 3. 2010 16:22

    Recept je napsán v originálu,maso můžete klidně jen pokrájet.Vejce se nepřidávají,krupice to dostatečně podrží.Je to taková prejtová konzistence,proto umleté maso.

  • Tamara Šikulová | 12. 3. 2010 14:32

    Nemají se tam dát taky vejce? Aby to drželo pokupě. Taky bych to asi nemlela, ale nakrájela na kousky.

  • Jarka O. | 12. 3. 2010 07:41

    Jiří, to je zajímavý recept i název ;-) Regionální kuchyně je moje hobby :-) Ukládám do svých složek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrubá krupice Majoránka Pepř mletý Saturejka Škvarky Sůl Vepřové maso Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Králík na medu

Králík na medu

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

96
Dýňová tortila
Dýňová tortila
96
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
59
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
57
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ
MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ
Mrkvový salát trochu jinak
Mrkvový salát trochu jinak
Mrkvový tarte tatin
Mrkvový tarte tatin
Mřížková tvarohová buchta
Mřížková tvarohová buchta
Mřížkové koláčky
Mřížkové koláčky
Mřížkový dýňový koláč
Mřížkový dýňový koláč
  • Recepty.cz
  • Mrzák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact