• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvový koláč s ricottou
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvový koláč s ricottou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
7fotografií
Nahrát fotku
 

Úžasně vláčný a skořicí vonící koláč na plech z mrkvového těsta s lahodným a jemným krémem z ricotty, cukru, žloutků a citronovou kůrou.

Suroviny

9 porce
  • na forma 25 x 25 cm
    • 250
      g máslo změklé
    • 150
      g třtinový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 120
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 250
      g mrkev jemně nastrouhaná
    • máslo na vymazání formy
  • krémová vrstva
    • 200
      g ricotta
    • 50
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra z 1 citronu

Postup přípravy receptu

1
Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, bude to trvat minimálně pět minut. Poté přidejte vejce, pak všechny suché suroviny a nakonec vmíchejte jemně nastrouhanou mrkev.
2
Ricottu promíchejte s cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vlijte 2/3 mrkvového těsta a rozetřete ho po celé ploše. Na těsto rozetřete krémovou vrstvu a na ni ledabyle naneste zbytek mrkvového těsta, špejlí či vidličkou vytvořte nepravidelné ornamenty.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit míša řezy krok za krokem

3
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Nechte zcela vychladnout a pak krájejte na čtverce.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronovo-mrkvový koláč / bábovka

Citronovo-mrkvový koláč / bábovka

Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou

Mrkvový dort / řez s karamelovou…

Mrkvový chlebíček s kokosovým krémem

Mrkvový chlebíček s kokosovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Mrkev Prášek do pečiva Ricotta Skořice - mletá Třtinový cukr Vejce Žloutek

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

42
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
28
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
20
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
15
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Mrkvový chlebíček s kokosovým krémem
Mrkvový chlebíček s kokosovým krémem
Mrkvový koláč BILLA
Mrkvový koláč BILLA
Mrkvový koláč III.
Mrkvový koláč III.
Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...
Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…
Mrkvový koláč s tvarohovým krémem
Mrkvový koláč s tvarohovým krémem
Mrkvový krém
Mrkvový krém
  • Recepty.cz
  • Mrkvový koláč s ricottou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact