• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvový dort II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,50
      kg mouka
    • 0,50
      kg cukr
    • 0,50
      l mrkev strouhaná
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžička skořice - mletá
    • 4
      dl olej
    • 2
      dl jogurt 1-2 dl
  • Panýrová poleva
    • 500
      g máslo
    • 2
      dl panýr nebo tvarohu
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g moučkový cukr
    • 2
      dl mleté ořechy nebo mleté mandle

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, jedlou sodu a skořici. Přidáme cukr, olej, jogurt a strouhanou mrkev a vypracujeme řidší těsto.
2
Nalijeme těsto do dvou vymoučněných forem a pečeme 10 minut v silně rozehřáté troubě. Potom snížíme teplotu a pečeme asi 35 minut dokud se na povrchu neobjeví drobné praskliny. Necháme vychladnout.
3
Dobře promícháme máslo, panýr, mléko a vanilkový cukr. Pak přidáme moučkový cukr a ořechy a namažeme jako polevu do patra a navrch dortu. Dort můžeme libovolně ozdobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort rychlý

Mrkvový dort rychlý

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Můj oblíbený mrkvový dort

Můj oblíbený mrkvový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 3. 9. 2012 16:51

    "Panýr", tedy myslím že správně je to panír (tradiční indický sýr, v jiných zemích nazývaný taky Quesso Blanco), dělám domácí a soudě podle ostatních ingrediencí bude celý tento dort asi tak nějak na indický způsob že? Tam se s nějakýma kaloriema nemažou a jejich dezerty bývají dosti přeslazené a tučné :-) Nějak ale nemám dost odvahy tento recept vyzkoušet, zkoušel už někdo? A jakou mouku bych měla použít?

  • Hana Rožníčková | 12. 12. 2006 14:36

    Nikdy jsem neslyšela slovo panýr - to je tedy tvaroh???

  • Zdeňka | 12. 12. 2006 14:24

    Tak to je síla i na mě,která má ráda sladké,1 kg cukru,1/2 kg másla a téměř 1/2 l oleje v jednom dortu.To teda nevím.

  • Soňa Vanerová | 12. 12. 2006 09:13

    Po přečtení názvu receptu, jsem si mylně myslela, že dort bude trochu odlehčený a méně kalorický, než dorty obvykle bývají.Po přečtení množství surovin, které do dortu patří mi vstaly hrůzou vlasy na hlavě.Pouhým odhadem je energetická hodnota tohoto dortu 54 tisíc kJ.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jedlá soda Jogurt Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Mouka Mrkev Olej Panýr Skořice - mletá Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

171
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
98
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
71
Klasické lečo
Klasické lečo
67
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
64
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Mrkvový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact