• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvový dort II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,50
      kg mouka
    • 0,50
      kg cukr
    • 0,50
      l mrkev strouhaná
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžička skořice - mletá
    • 4
      dl olej
    • 2
      dl jogurt 1-2 dl
  • Panýrová poleva
    • 500
      g máslo
    • 2
      dl panýr nebo tvarohu
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g moučkový cukr
    • 2
      dl mleté ořechy nebo mleté mandle

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, jedlou sodu a skořici. Přidáme cukr, olej, jogurt a strouhanou mrkev a vypracujeme řidší těsto.
2
Nalijeme těsto do dvou vymoučněných forem a pečeme 10 minut v silně rozehřáté troubě. Potom snížíme teplotu a pečeme asi 35 minut dokud se na povrchu neobjeví drobné praskliny. Necháme vychladnout.
3
Dobře promícháme máslo, panýr, mléko a vanilkový cukr. Pak přidáme moučkový cukr a ořechy a namažeme jako polevu do patra a navrch dortu. Dort můžeme libovolně ozdobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort rychlý

Mrkvový dort rychlý

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Můj oblíbený mrkvový dort

Můj oblíbený mrkvový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 3. 9. 2012 16:51

    "Panýr", tedy myslím že správně je to panír (tradiční indický sýr, v jiných zemích nazývaný taky Quesso Blanco), dělám domácí a soudě podle ostatních ingrediencí bude celý tento dort asi tak nějak na indický způsob že? Tam se s nějakýma kaloriema nemažou a jejich dezerty bývají dosti přeslazené a tučné :-) Nějak ale nemám dost odvahy tento recept vyzkoušet, zkoušel už někdo? A jakou mouku bych měla použít?

  • Hana Rožníčková | 12. 12. 2006 14:36

    Nikdy jsem neslyšela slovo panýr - to je tedy tvaroh???

  • Zdeňka | 12. 12. 2006 14:24

    Tak to je síla i na mě,která má ráda sladké,1 kg cukru,1/2 kg másla a téměř 1/2 l oleje v jednom dortu.To teda nevím.

  • Soňa Vanerová | 12. 12. 2006 09:13

    Po přečtení názvu receptu, jsem si mylně myslela, že dort bude trochu odlehčený a méně kalorický, než dorty obvykle bývají.Po přečtení množství surovin, které do dortu patří mi vstaly hrůzou vlasy na hlavě.Pouhým odhadem je energetická hodnota tohoto dortu 54 tisíc kJ.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jedlá soda Jogurt Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Mouka Mrkev Olej Panýr Skořice - mletá Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Bagely

Bagely

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

71
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
59
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
47
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
47
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Mrkvový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact