• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvové zelí

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mrkev
    • ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Mrkev dáme vařit vcelku. Když je uvařená, oloupe se a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Podlijeme trochou vody, zahustíme připravenou jíškou a ještě chviku povaříme. Pozor, aby se nerozvařila.
2
Osolíme, opepříme a přidáme ocet a to podle chuti. Podáváme s dušeným vepřovým masem a brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Mrkvové muffiny II.

Mrkvové muffiny II.

Mrkvové lívance

Mrkvové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 29. 11. 2012 11:25

    dělám mrkev také, ale osmahnu cibulku na másle a kapka oleje, podusím mrkev s kmínem mletým a dochutím solí cukrem a octem. Stejně dělám cuketu, dyni,kedlubnu.

  • nnln | 10. 5. 2011 14:36

    taky tomu doma říkáme dušená mrkev, ale nedáváme ocet, tak díky tomu to možná bude to zelí.. že je to kyselejší..

  • Martina U. | 10. 5. 2011 13:34

    ....a já nahrubo nastrouhám syrovou mrkev, podusím na másle a pak dochutím solí, cukrem a octem. Jíšku nedávám. Toto mrkvové zelí mámei rádi s pečeným vepřovým. Podobně nám kdysi vařili mrkev ve škole.

  • Jájouch | 10. 5. 2011 11:24

    u nás to teda jaksi neprošlo :-( dostala jsem vynadáno :'(

  • Myskamaus | 6. 5. 2011 13:13

    Presne tak,podle me je to normalni dusena mrkev. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 5. 2011 09:38

    ...mrkev loupu před vařením a pak jí nastrouhanou a ochucenou přidám na hotovou jíšku. Nemusí se tolik míchat a líp to vypadá ;-) .

  • sarrah | 30. 4. 2011 18:35

    moc fajn 8-)

  • polly | 9. 4. 2011 12:18

    Divím se tomu proč se tomu říká zelí. Na másle se tomu říká dušená mrkev.

  • evula | 11. 12. 2010 10:17

    vyzkousela jsem a musim pochvalit technologii s predvarenim mrkve, se strouhanim je pak polovina prace

  • Jana Hamalová | 12. 10. 2005 18:38

    U nás doma moji rodiče dělali takto mrkev a říkali tomu mrkvové zelí. Je jasné, že se nesmí rozvařit, ale to jsem tam taky nepsala. Tak uvařit na 90%. Pokud ji nejdříve nastrouháte, na výsledku se nic nezmění, možná je dříve hotová. To je fakt. Možná se bude muset akorát víc hlídat, aby se nerozvařila, než ta vcelku. Příčtě to zkusím podle Vás. Jana H.

  • Jaroslava Randáková | 12. 10. 2005 00:07

    Nebylo lepší a jednodušší nastrouhat mrkev syrovou a uvařit jako klasické zelí? Nehrozilo by tolik, že se mrkev rozvaří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mrkev Ocet Pepř mletý Sůl Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

142
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
127
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
47
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
43
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
38
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové šátečky s povidly
Mrkvové šátečky s povidly
Mrkvovo-banánové smoothie
Mrkvovo-banánové smoothie
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-celerový salát
Mrkvovo-celerový salát
  • Recepty.cz
  • Mrkvové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact