• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová polévka s fazolemi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová polévka s fazolemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mrkev
    • fazole (konzerva)
    • 400
      g brambory (malé)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 500
      g jehněčí plece
    • 600
      ml zeleninový vývar
    • 1
      svazek saturejka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran kousky masa, až budou křupavé – opékejte případně po částech. Opečené maso vyjměte. Do kastrolu vsypte kousky mrkve a brambor, krátce opečte, vraťte maso a zalijte vše vývarem. Promíchejte a asi 12 minut poduste. Přidejte fazole, osolte, opepřete, poprašte muškátovým oříškem a povařte 10 minut. Ze saturejky otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Vsypte do polévky a ještě krátce povařte. Polévku dochuťte, je-li třeba,
2
a podávejte ještě horkou v miskách.
3
----
4
====Know-how====
5
Saturejka patří ke „staročeským“ bylinkám, které se dříve pěstovaly v každé zahrádce. Existuje odrůda jednoletá i vytrvalá. Má tuhé stonky, růžovobílé kvítky a pevné, zašpičatělé lístky. Vůně a chuť trochu připomíná tymián, ale je peprnější. Tvoří hlavní
6
součást bulharské kořenicí směsi čubrica, ve Francii se přidává do svazečku bylin bouquet garni. Má protinadýmavý účinek, proto se přidává k luštěninám, ale je skvělá i do smetanových omáček, například do svíčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

Bramborová polévka s fazolemi - jíšková

Bramborová polévka s fazolemi -…

Jarní polévka s fazolemi

Jarní polévka s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Maso & ryby & mořské plody Jehněčí Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Jehněčí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Fazole Jehněčí plece Mrkev Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Saturejka Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
64
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
55
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
45
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
40
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact