• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová polévka s fazolemi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová polévka s fazolemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mrkev
    • fazole (konzerva)
    • 400
      g brambory (malé)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 500
      g jehněčí plece
    • 600
      ml zeleninový vývar
    • 1
      svazek saturejka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran kousky masa, až budou křupavé – opékejte případně po částech. Opečené maso vyjměte. Do kastrolu vsypte kousky mrkve a brambor, krátce opečte, vraťte maso a zalijte vše vývarem. Promíchejte a asi 12 minut poduste. Přidejte fazole, osolte, opepřete, poprašte muškátovým oříškem a povařte 10 minut. Ze saturejky otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Vsypte do polévky a ještě krátce povařte. Polévku dochuťte, je-li třeba,
2
a podávejte ještě horkou v miskách.
3
----
4
====Know-how====
5
Saturejka patří ke „staročeským“ bylinkám, které se dříve pěstovaly v každé zahrádce. Existuje odrůda jednoletá i vytrvalá. Má tuhé stonky, růžovobílé kvítky a pevné, zašpičatělé lístky. Vůně a chuť trochu připomíná tymián, ale je peprnější. Tvoří hlavní
6
součást bulharské kořenicí směsi čubrica, ve Francii se přidává do svazečku bylin bouquet garni. Má protinadýmavý účinek, proto se přidává k luštěninám, ale je skvělá i do smetanových omáček, například do svíčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

Bramborová polévka s fazolemi - jíšková

Bramborová polévka s fazolemi -…

Jarní polévka s fazolemi

Jarní polévka s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Maso & ryby & mořské plody Jehněčí Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Jehněčí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Fazole Jehněčí plece Mrkev Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Saturejka Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Sumeček

Sumeček

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

67
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
37
Švestková povidla
Švestková povidla
35
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
33
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
31
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact