• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová oříšková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová oříšková bábovka

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 31
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová oříšková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 380
      g mrkev
    • 200
      g hera
    • 180
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 80
      g lískové oříšky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Máslo, cukr, vejce utřeme v míse nebo v robotu do pěny.
2
Mouku smícháme s oříšky a práškem do pečiva a přimícháme k vaječné směsi. Nakonec lehce vmícháme strouhanou mrkev s několika lžícemi mléka. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu.
3
Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 180 °C, ke konci pečení snížíme teplotu cca na 160 °C a dopékáme. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme libovolnou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Mrkvová polévka s pomerančem

Mrkvová polévka s pomerančem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 14:28

    1

  • recepty 73 | 7. 5. 2010 09:48

    Ořechy jsem dal vlašské a místo bábovky jsem vymazal pekáček :-(.Po upečení je krásně vláčná a hezká na řezu.Většinou u receptů cukr ubírám,tentokrát jsem musel hotovou buchtu hodně pocukrovat,aby to nebylo zase tak moc zdravé :-)))

  • Petra S. | 10. 11. 2008 11:15

    Vynikající recept :-) Podle komentářů jsem vyměnila lískové oříšky za vlašáky a přidala rozinky. Těsto jsem dala do formiček na muffiny a po upečení (ještě teplé) mizely závratnou rychlostí. Pár posledních jsem si zachránila do práce :-) Takže recept určitě v nejbližší době opět zopakuji.

  • Eva P. | 5. 3. 2008 16:51

    Moc dobra, hlavne vlacna. Osobne nemam rada klasické babovky, jsou na me moc suché. Ale tuhle zopakuji !

  • Barbora Polakova | 17. 11. 2006 22:26

    Omnoho lepsia je americka mrkvova buchta.

  • Barbora Polakova | 17. 11. 2006 22:24

    Dobra,vlacna ale malo sladka.

  • Dostálová | 3. 10. 2006 20:05

    Výborná bábovka, vláčná

  • Bohdanka P. | 2. 9. 2006 12:42

    Ta bábovka je moc dobrá, upekla jsem ji dělníkům co dělaji na našem domě, tak jim to moc chutnalo, jen se po ni zaprásilo, ani jsem nepočítala, že to budé tak moc dobre, příště ji udělam zase, jen místo mleka jsem udělala z bílků snih a zamíchala do těsta, take jsem přidala hrozinky, výborna dávam za 1*** :)

  • Anonym | 25. 5. 2006 19:55

    Moc dovrá, vláčná, má hezkou barvu

  • Ivana | 16. 3. 2006 10:07

    Pro Moniku S.: dělala jsem zrovna tuto sobotu jen z poloviční dávky, takže na ni padlo tak sotva jedno deci mléka. Poznáte podle hustoty, některá mrkev už je vyschlá, jiná je šťavnatá. Dávám téměř do všech moučníků jen drcené vlašáky, bábovka byla super.

  • Monika S. | 16. 3. 2006 08:06

    Kombinácia mrkvy a orieškov ma zaujala a preto by som túto bábovku rada vyskúšala. Mohol by mi niekto poradiť koľko približne tam ide toho mlieka?

  • Fleur | 11. 2. 2006 09:49

    S vlašskými ořechy lepší než s lískovými. Vyzkoušela jsem dát do třetiny těsta kakao a byla mramorová, hezké taková oranžová s tmavým. Je krásně vláčná. Vyzkoušela jsem i zmrazit a vyndat až asi 5 hodin před příchodem návštěvy. Vůbec neztratila na kvalitě.

  • PETRA | 7. 2. 2006 12:34

    vyborne,jeste lepsi kdyz se na povrchu rozetre citronova poleva

  • Petra | 7. 2. 2006 10:01

    Připomíná mi to mrkvovou buchtu,nebo mrkvový dort? Zkuste se podívat na recept, někde tady bude. Je to výborné a dalo by se to určitě péct jako bábovka. Mrkev se strouhá najemno a ořechy se používají vlašské - drcené.

  • Emila | 17. 1. 2006 17:06

    Výborná, přidala jsem trošku více mléka (nevím co je několik lžic, asi podle potřeby), vynikající, budu dělat pravidelně

  • Alina | 7. 1. 2006 19:26

    Jano P., když se Vám zdálo těsto tuhé (může to být suchou moukou, menšími vejci apod.), tak proč jste nepřidala trochu mléka, když jste zkušená kuchařka. Mě se tahle bábovka povedla již jsem jí dělala několikrát a má u nás doma úspěch

  • Jana P. | 6. 1. 2006 23:09

    Rada pecu, dobre pecu, ale tahle babovka se mi totalne nepovedla. Testo bylo huste, babovka je tvrdsiho razu, nic moc. Tak nevim.

  • XY | 3. 12. 2005 18:15

    Fakt výborná

  • Alina | 23. 10. 2005 11:14

    Vynikající, vláčná bábovka

  • Lubor | 29. 7. 2005 19:21

    Že bych vyzkoušel jako můj druhý recept na pečení? Není to složite? Vypadá to ale lákavě!!

  • Luba | 5. 7. 2005 22:24

    Tato bábovka mě mile překvapila, nejprve jsem myslela, že bude mrkev v moučníku nějak divně cítit, ale bábovka byla vláčná, ne moc sladká, prostě výborná!!

  • Abies Alba | 13. 6. 2005 11:42

    A. Syrová, dokonce jsem tam dala nastrouhanou mrkev z mrazáku a už jsem ani nepřidávala mléko.

  • A. | 12. 6. 2005 20:54

    Syrová mrkev nebo vařená? Prosím napište mi to!

  • Anonym | 12. 6. 2005 20:00

    Moc dobrá bábovka, vláčná a hezká na řezu

  • Alis | 11. 6. 2005 17:01

    Jde přidat místo oříšků i mák? Chtěla bych to vyzkoušet. Nemá někdo zkušenosti?

  • Abies Alba | 11. 6. 2005 08:11

    Opravdu výborná, místo lískových oříšků jsem použila vlašské ořechy a moc nám chutnala. Není ani trochu přeslazená, hodnotím za 1. Děkuji za výborný recept :o).

  • Kája | 10. 6. 2005 19:22

    Je to jedna z mála bábovek, které jsem pekla (ještě peču tu s vaječným koňakem) a také se moc povedla a naši koukali co že v tom je za oranžové nudličky, ale pak mlaskali

  • Karlina | 9. 6. 2005 09:32

    Moc dobrá bábovka, má krásnou barvu a je vláčná

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Lískové oříšky Mléko Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
39
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kuře na paprice
Kuře na paprice
23
Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Hovězí guláš s domácím…

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Další doporučené recepty:

Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová polévka - rychlá
Mrkvová polévka - rychlá
Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Mrkvová oříšková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact