• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová buchta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Parádní moučník z mrkvového těsta krásně voní po skořici. Vršek zdobí drobenka s mandlemi a trochou tuzemáku. Tuto neotřelou dobrotu si jistě všichni zamilují.

Suroviny

1 porce
    • 350
      g mrkev očištěné
    • 50
      g mleté mandle
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 250
      ml slunečnicový olej
  • Drobenka:
    • 100
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 200
      g hrubá mouka
    • 50
      g mandle plátky

Postup přípravy receptu

1
Vypracujte drobenku. Máslo rozdělte na menší kousky a přidejte všechny zbylé ingredience, pomocí rukou vytvořte drobenku.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

2
Troubu předehřejte na 175 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev nastrouhejte najemno. Smíchejte mandle, mouku, prášek do pečiva a skořici.
3
V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem. Pak postupně zapracujte olej.
4
Obě směsi smíchejte dohromady společně s nastrouhanou mrkví. Těsto vlijte do předem připravené formy a posypte drobenkou. Pečte do zezlátnutí, asi 35–40 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová buchta s řepou

Čokoládová buchta s řepou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hrubá mouka Mandle Máslo Mleté mandle Moučkový cukr Mrkev Prášek do pečiva Skořice - mletá Slunečnicový olej Sůl tuzemák Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

52
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
32
Zeleninová polévka (nejen) s čočkou
Zeleninová polévka …
30
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
29
Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Bun Bo Nam Bo – Nudle s…
24
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Herečce Lence Zahradnické dalo tělo stopku: Zradilo ji koleno! Jde jen o únavu?

Herečce Lence Zahradnické dalo tělo stopku: Zradilo ji koleno! Jde jen o únavu?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Mrkvánky
Mrkvánky
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová pochoutka
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact