• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Mrkvová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 220
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g mrkev
    • moučkový cukr
    • 120
      ml rostlinný olej
    • 5
      lžíce tuk na vymazání formy
    • 3
      lžíce hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Polohrubou mouku promícháme s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem.
2
Přilijeme mléko s rozšlehanými vejci, olejem a dobře promícháme na hladké těsto. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev (bábovka tak získá pěknou barvu a bude vláčná).
3
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypane formy.
4
Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut.
5
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a sypeme cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová pomazánka s vejci a tvarohem

Mrkvová pomazánka s vejci a tvarohem

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dkv76 | 4. 12. 2016 16:43

    vynikající

  • Pavlína | 16. 6. 2014 18:16

    Luxusní 8-) Příště dám akorát méně cukru, je opravdu dost sladká... Co se týká pečení, tak na 160°C cca 60 min :-)

  • Lenik | 27. 3. 2014 09:06

    Chuťově výborná, ale vždy ji musím péct alespoň o půl hodiny déle, jinak je syrová. Takže 50 min pečení opravdu nesouhlasí. Ale jinak super recept :-)

  • Oluse | 20. 11. 2012 15:46

    Moc dobrá bábovka, nemám ráda ty klasické suché, ale tahle je krásně vláčná. Navíc jsem přidala oříšky a rozinky .Buchty celkově moc nepeču, ale téhle určitě zůstanu věrná :-)

  • Skvorka | 29. 5. 2012 08:40

    Výborná, jednoduchá příprava. Doporučuji :-)

  • vvv | 22. 3. 2012 08:38

    Fakt vyborna.... v kombinaci s citronovou polevou proste uzas ! :-)

  • pippiva
    pippiva | 9. 12. 2011 14:47

    Chutna a vlacna babovka, pridala jsem kuru z 1 citronu a trochu rumu, priste dam i citronovou stavu. ;-)

  • spejsek | 3. 12. 2011 20:16

    Jsem ráda, že chutná,u nás je nejoblíbenější. Nedávno jsem děla z tohoto těsta "mufinky" a do středu jsem vmáčkla obdélníček Milka čokolády s celými llís. oříšky. <3

  • DreamAl | 5. 10. 2011 11:36

    Výborná ;-)

  • Lucyje | 1. 9. 2011 11:30

    Vypada to zajimave, v nedeli ji urcite zkusim :-)

  • Dáša Nespěšná | 1. 5. 2009 18:27

    Výborná bábovka, nemá chybu. Skvělá barva! Polévala jsem lískooříškovou čokoládovou polevou (dá se běžně koupit v obchodě), úžasný, dávám 1!

  • spejsek | 30. 9. 2007 07:45

    Jsem ráda, že bábovka chutná. Těsto bylo tekutější, protože je teď mladá a šťavnatá mrkev. Buď můžete ubrat trochu mléka nebo mrkev trošku vymačkat, ale myslím, že to není třeba. Jinak lze mléko nahradit i šlehačkou

  • Ivana Samcová | 29. 9. 2007 12:58

    Výborná " mokrá" bábovka. Formu jsem vysypala kokosem. Těsto se mi zdálo hodně tekuté, ale upekla se moc pěkně. Díky za recept.

  • Magda | 1. 4. 2007 18:42

    Podle komentářů jsem čekala víc. Taková obyčejná bábovka, dělala jsem podle zdejších receptů chutnější bábovky. Plus má určitě za rychlou přípravu a zajímavou barvu.

  • a | 26. 3. 2007 07:44

    Kdo má rád jemnou a vláčnou bábovku, tak ať ji určitě zkusí. Dlouho jsem tak dobrou bábovku nejedla!!

  • Marie Tóthová | 3. 3. 2007 13:29

    Právě jsem dopekla, bábovka je vynikající. Na receptu jsem nic neměnila, je přesně podle mého gusta - vše se smíchá v jedné míse a nalije do formy... Dávám za 1, určitě se zařadí mezi oblíbené.

  • Šárka Tkáčová | 15. 6. 2006 09:01

    Včera jsem ji pekla ,je výborná,příště dám méně mléka,mrkev byla čerstvá,jarní a obsahuje více vody než v zimě. Myslím,že stačí 2dl.Přidala jsem rozinky a kousky ořechů. Dávám 1

  • Babeta Urbanová | 8. 6. 2006 10:03

    Úplmě skvělá....tyk rychle se u ás dome ještě po žádné bábovce nezapřášilo...1*

  • as | 5. 6. 2006 12:32

    To byla dobrota! O víkendu jsem ji dělal dvakrát. Jednou do formy na bábovku a podruhé do 2ks "srnčích hřbetů". Napodruhé jsem přidala trochu kakaa, kokosu a rumu. Opravdu neměla chybu. Dávám 1

  • Romana | 25. 5. 2006 16:27

    Dnes jsem upekla. Souhlasím, dobrá, rychlá, vláčná bábovka.

  • Jana z VM | 25. 5. 2006 08:28

    Bábovku jsem včera upekla, je opravdu výborná !!Formu jsem vysypala kokosem, pekla jsem asi tak 55 minut, upekla se moc pěkně a vypadá nádherně. Je to zase jeden rychlý, výborný recept. Díky za něj . Dávám za 1111111.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Mléko Moučkový cukr Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

59
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
41
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
36
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
27
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Malinová vosí hnízda
Malinová vosí hnízda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
Mrkvance II.
Mrkvance II.
Mrkvánky
Mrkvánky
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
  • Recepty.cz
  • Mrkvová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact