• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvance II.
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvance II.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvance II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mouka HLADKÁ a POLOHRUBÁ směs
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce sádlo rozpuštěné
    • 1,50
      kostka droždí
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutek
    • mléko podle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička fenykl mletý
  • Náplň:
    • 1,50
      kg mrkev nastrouhaná najemno
    • 3
      lžíce máslo
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • anýz mletý nebo fenykl podle chuti (není nutné)

Postup přípravy receptu

1
Mrkev poduste asi 10 minut na másle s cukrem. Chcete-li, přidejte koření a nechte vychladnout. Pokud je v náplni hodně šťávy, odlijte ji. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a kořením. Promíchejte s cukrem. V hrnku vlažného mléka rozmíchejte lžičku cukru a rozdrobené droždí a nechte vzejít kvásek. Vlijte jej k mouce spolu s vlažným rozpuštěným tukem a vypracujte hladké a vláčné těsto (podle potřeby přilévejte mléko). Zakryté nechte kynout.
2
Poté z těsta pomoučenou lžicí vykrajujte bochánky, plňte je mrkvovou náplní a dobře je uzavřete. Klaďte je do pekáče vyloženého pečicím papírem jako buchty, každý pomažte rozpuštěným máslem, aby se neslepily dohromady. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, až mrkvance krásně zezlátnou. Nejlepší jsou ještě teplé, poprášené moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Originální vysočinské mrkvance

Originální vysočinské mrkvance

Mrkvance

Mrkvance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliska | 21. 3. 2015 20:55

    Tjn skoro celých 9 Kč :-D

  • Kašpárek | 10. 3. 2012 15:39

    3ks žloutku, to to teda vyjde pěkně draho :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Cukr krupice Droždí Fenykl Máslo Mléko Mouka Mrkev Sádlo Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
64
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
59
Tousty do školy
Tousty do školy
51
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
40
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Mrkev po indicku
Mrkev po indicku
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
Mrkvánky
Mrkvánky
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
  • Recepty.cz
  • Mrkvance II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact