• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvance II.
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvance II.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvance II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mouka HLADKÁ a POLOHRUBÁ směs
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce sádlo rozpuštěné
    • 1,50
      kostka droždí
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutek
    • mléko podle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička fenykl mletý
  • Náplň:
    • 1,50
      kg mrkev nastrouhaná najemno
    • 3
      lžíce máslo
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • anýz mletý nebo fenykl podle chuti (není nutné)

Postup přípravy receptu

1
Mrkev poduste asi 10 minut na másle s cukrem. Chcete-li, přidejte koření a nechte vychladnout. Pokud je v náplni hodně šťávy, odlijte ji. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a kořením. Promíchejte s cukrem. V hrnku vlažného mléka rozmíchejte lžičku cukru a rozdrobené droždí a nechte vzejít kvásek. Vlijte jej k mouce spolu s vlažným rozpuštěným tukem a vypracujte hladké a vláčné těsto (podle potřeby přilévejte mléko). Zakryté nechte kynout.
2
Poté z těsta pomoučenou lžicí vykrajujte bochánky, plňte je mrkvovou náplní a dobře je uzavřete. Klaďte je do pekáče vyloženého pečicím papírem jako buchty, každý pomažte rozpuštěným máslem, aby se neslepily dohromady. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, až mrkvance krásně zezlátnou. Nejlepší jsou ještě teplé, poprášené moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Originální vysočinské mrkvance

Originální vysočinské mrkvance

Mrkvance

Mrkvance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliska | 21. 3. 2015 20:55

    Tjn skoro celých 9 Kč :-D

  • Kašpárek | 10. 3. 2012 15:39

    3ks žloutku, to to teda vyjde pěkně draho :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Cukr krupice Droždí Fenykl Máslo Mléko Mouka Mrkev Sádlo Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Italská caponata

Italská caponata

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Bábovka tvarohovo-kokosová
Bábovka tvarohovo…
12
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
12
Míša řezy
Míša řezy
11
Kokosové vánoční cukroví
Kokosové vánoční cukroví

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Mrkev po indicku
Mrkev po indicku
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
Mrkvánky
Mrkvánky
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
  • Recepty.cz
  • Mrkvance II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact