• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvance
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvance

autor: Marsee
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvance
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      ml mléko
    • 20
      g droždí
    • 50
      g cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 80
      g máslo
    • sůl
  • Náplň
    • 500
      g mrkev
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      ks jablka
    • skořice - mletá
    • citron z jednoho citronu

Postup přípravy receptu

1
Mléko zahřejeme. Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
2
Do mísy dáme mouku, zbylý cukr, žloutky, změklé máslo a sůl a promícháme. Po částech přiléváme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.
3
Náplň: mrkev očistíme a jablko oloupeme. Oboje nastrouháme nahrubo a promícháme s cukrem.
4
V kastrolu na rozehřátém másle podusíme mrkev s jablkem doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou či mlékem. Směs ochutíme skořicí, citr. šťávou a kůrou a necháme vychladnout.
5
Těsto rozválíme na plát, který rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme náplň, vše zabalíme a vytvarujeme bochánky.
6
Ty nakonec dáme na vymazaný plech (či na pečíčí papír) a necháme ještě vykynout. Mrkvance potřeme máslem a pečeme asi 20 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvance II.

Mrkvance II.

Originální vysočinské mrkvance

Originální vysočinské mrkvance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanička | 14. 3. 2008 09:23

    Zaujala mě náplň a hned jsem ji vyzkoušela do koláčků, které jsem právě dělala - chválím, je vyborná. Sice jsem přečetla špatně recept a mrkev nastrouhala na jemném struhadle, ale žádný problém nenastal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Jablka Máslo Mléko Mrkev Polohrubá mouka Skořice - mletá Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
46
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
39
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
38
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
34
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Mrkvance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact