• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g mrkev cca
    • 140
      g rýže parboiled pokud mozno celozrnna ( neni podminkou)
    • 2
      ks šalotka
    • 250
      g ricotta
    • 100
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán cca, muze byt i vice
    • 1
      stroužek česnek
    • rozmarýn 1 snitka
    • šalvěj nekolik listku
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rýži vložíme do většího množství osolené vroucí vody a vaříme téměř doměkka. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle (jako okurku na salát). Když je rýže téměř uvařena, přidáme nastrouhanou mrkev a vše vaříme ještě pár minut (mrkev nesmí být úplně měkká). Slijeme a necháme vychladnout.
2
Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleje. Ricottu smícháme s vejci, mlékem, 3 lžícemi parmezánu, osolíme a promícháme. Zhruba 3/4 směsi přimícháme k mrkvi s rýží, přidáme osmaženou šalotku s česnekem, přilejeme 3 lžíce oleje, přisypeme nadrobno nakrájené jehličky rozmarýnu, nadrobno natrhanou šalvěj, připadně ještě osolíme a promícháme.
3
Pekáček vymažeme olejem, poklademe mrkvovou směsí, naneseme zbylou ricottu, zasypeme 2 lžícemi parmezánu, pokapeme olejem a dáme zapect do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20 minut cca. Podáváme jako samostatný chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Chlebová bábovka s rozmarýnem

Chlebová bábovka s rozmarýnem

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 6. 6. 2017 12:32

    chutné :)

  • Gorik | 28. 9. 2011 19:15

    Mnamka je ten pokrm. ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Obiloviny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Mléko Mrkev Panenský olivový olej Ricotta Rozmarýn Rýže Parboiled Šalotka Šalvěj Strouhaný parmazán Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
25
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
21
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
18
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
18
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Mrkev jako maso
Mrkev jako maso
Mrkev po bengálsku
Mrkev po bengálsku
Mrkev po indicku
Mrkev po indicku
Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
Mrkvance II.
Mrkvance II.
Mrkvánky
Mrkvánky
  • Recepty.cz
  • Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact