• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mřížkový rebarborový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Mřížkový rebarborový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mřížkový rebarborový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 9
      lžíce mléko
    • 9
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 5
      ks rebarbora oloupaná a nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
2
1/3 schováme na mřížky a ze 2/3 rozválíme placku, kterou přeneseme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
3
Z těsta vytvarujeme na plechu okraj. Posypeme rebarborou, zalijeme tekutou šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali 3 vejce, 100 g cukru a 2 vanilkové cukry.
4
Z odloženého těsta vyválíme placku a rádýlkem vytvoříme mřížky, které přeneseme na koláč. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme.
5
Tento koláč pochází z nějakého časopisu, peču ho již řadu let a je moc dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 25. 2. 2014 18:45

    Musím se bohužel přidat k negativnímu ohlasu. 1,5 balíčku prášku do pečiva mi přijde opravdu moc, s těstem se špatně pracovalo a celkově mě taky nenadchl. Podle tohoto receptu už opravdu péct nebudu.

  • Jaromíra | 6. 6. 2007 06:14

    To mě mrzí, že vás nenadchnul. Ale 100 lidí - 100 chutí.

  • Krizova | 28. 5. 2007 09:44

    Bohuzel moc me to nenadchlo. Jsou zde o 100 % lepsi recepty z rebarbory.

  • Jaromíra | 24. 5. 2007 14:33

    Autorkou jsem já (i když jsem ho původně opsala z nějakého časopisu a trochu upravila), ale mám ho opravdu vyzkoušený a jiný než tento nebo kynutý se žmolenkou nepeču.

  • Jana Remková | 24. 5. 2007 14:14

    Rozhodně vyzkouším!!Pokud je tento recept od stejné autorky,která tu uvedla i Jemný reveňový koláč,nepochybuji,že bude vynikající.Děkuji moc za recept.Jana

  • Jaromíra | 12. 6. 2006 15:02

    Airan, těsto je vláčné a hezky se s ním pracuje i když tam nejsou žádná vejce. Upečená náplň ze šlehačky s vejci a cukrem udělá takovou zvláštní konzisteci a vypadá jako řídší tvaroh.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2006 14:55

    Testo s tvarohem mam moc rada, dekuji ta recept. Velice si cenim, kdyz to nekdo da sem potom co to osobne vyzkousel:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Celerový salát

Celerový salát

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
29
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
25
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
20
Květákový salát nebo pomazánka
Květákový salát nebo…
18
Jednoduché cappuccino řezy
Jednoduché cappuccino…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Mřížkový rebarborový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact