• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mražená káva
Napište svůj komentář k receptu

Mražená káva

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mražená káva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml voda
    • 7
      g káva
    • 1
      ks vanilková zmrzlina kopeček
    • 1
      lžička cukr
    • šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme přecezenou kávou, přidáme cukr a ozdobíme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Mražená káva s likérem

Mražená káva s likérem

Mražená káva Latté

Mražená káva Latté

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk | 7. 12. 2015 10:12

    Ledová a mražená je rozdíl, mraženou si můžeš dát zmrazit, ale ledová se dělá z ledu a tu si nakonec můžeš dát i ohřát. Rozdíl je v ledu. Led má jiné molekulární složení, led plave na vodě i když je to také voda, ale nesmí se ŕedit vodou, jinak se promění zase v obyčejnou vodu. Pokud máte modernejší lednici z mražákem na -18 srupňů C tak dejte pod mražák (výparník) pet láhev s vodou a nechejte 24 hodin mrazit, potm ji jechte při pokojové teplotě rozmrazit a použijte na ledovou kávu, to i teplou spařenou a nebo instntní rozpustnou za studenou. Pokud použijete Velvetku tak ji nemsíte ani mixovat, ta pění sama. Misovaná se moc napění a vody tam bude málo a pŕidáním mléka se moc nařdí a bude slabá. To jen tak na vysvětleni, co to je káva ledová a mražná.

  • laďa | 14. 6. 2015 14:14

    vy jste ale k okoti

  • laďa | 14. 6. 2015 14:13

    vy jste ale k okoti

  • Hana | 9. 9. 2014 20:44

    https://www.caro.cz

  • bebet | 6. 8. 2014 18:15

    Hlavně ta šlehačka ve spreji ta tomu dodá chuť... :-!

  • Monika | 2. 6. 2014 09:43

    Tome, já dělám ledovou kávu do vysoké sklenice o obsahu 0,3l. Do pidi hrnečku dám lžičku rozpustné kávy, zaliju trošičkou horké vody, aby se dobře rozmíchala. Přeliji to do té vysoké sklenice, přidám lžičku cukru, zaliju plnotučným mlékem kousek pod rysku, přidám kopeček vanilkové zmrzliny, šlehačku ve spreji, posypu troškou skořice a vanilkovým cukrem, píchnu brčko, přidám lžičku a je to hotové :-) Celé léto se u nás netrhnou dveře a mléko kupujeme po celých kartonech, protože k nám na ni všichni chodí a moc si ji chválí

  • Ilona Karlová | 27. 3. 2014 18:59

    Tohle bych mohla pít na litry!!!

  • oibnluhnj | 19. 3. 2014 18:10

    :-$ :-* =-O :-\ :-[ :'( <3 <:-) :-S <:-) :-S <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|

  • noxy | 6. 1. 2014 14:56

    No hele, jestli zaliješ kávu vroucí vodou a lógr tam necháš až do vychladnutí, tak i ze sebelepší kávy budeš mít kyselou srajdu. Za mě džezvu do každé domácnosti, ať lidi vidí, jak vypadá opravdová tradiční turecká káva, do ní pěkně kardamon a cukr zkaramelizovat a ani ten chemický dryák z sušeného podmáslí, emulgátorů a směsných tuků, vznešeně nazývaný "šlehačka" nebude třeba.

  • homouš | 17. 10. 2013 21:35

    Tak to si rovnou dám zmrzlinu do kávy a hotové.. :-S

  • Ahoj | 9. 9. 2013 20:42

    Drž pi*u :'(

  • Kávovar | 9. 9. 2013 20:40

    Zavařil jsem kávu, ale jak jí mám přelít, když je v zavařovací sklenici? <3

  • Annikka | 19. 7. 2013 17:41

    Dobrá.

  • martina | 12. 7. 2013 11:38

    tady píšete že voda je blbost ale když děláte kafé tak se zalévá vodou tak nevím co máte za problém?? :-\

  • Sabíí
    Sabíí | 30. 6. 2013 17:49

    vypadá to lakavě musím ochutnat :D :-)

  • ANETA LOHNICKA | 11. 6. 2013 11:33

    AHOJ TA MRAŽENAÁ KAVA JE FAKT DOBRÁ AŽ SEM SE ZNI MALEM UDELALA VAU <:-)

  • DÁŠA | 13. 5. 2013 19:10

    Jeto moc dobrý recept aj stou vodou :-))

  • petr | 15. 4. 2013 21:21

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 vyhledejte prosím tuto adresu je to nádehrné.. O:-)

  • WeeBear
    WeeBear | 15. 3. 2013 19:27

    Trapnej recept? Trapné je maximálně tvé vyjadřování.

  • WeeBear
    WeeBear | 15. 3. 2013 19:26

    Tohle dělali v restauraci na vesnici, kde jsem jezdila za mamkou. Naprosto perfektní na zchlazení v horkých letních dnech. Vody se opravdu nebojte, má to se zmrzlinou své kouzlo. Proto je to káva. S vodou to můžeme nazývat možná tak frappé se zmrzlinou. :-) Ale obě varianty jsou moc fajn :-)

  • Drobeczech | 17. 2. 2013 21:57

    Napoučuj jo, :-X

  • Uzzi | 6. 2. 2013 15:09

    Ve výchozím receptu se o žádném mléce nepíše. Tak proč ho uvádíte? Naučte se číst a respektovat zadané téma.

  • Uzzi | 6. 2. 2013 14:59

    Milá Dájo,Vaše vyjadřování je ostudné! Překlepy,citoslovce,sleng.Raději nic nepište!

  • Alena | 4. 2. 2013 13:17

    s vodou to neni spatne..udelají vam to i v restauracich.. jen to nesmite delat z podradne kavy,hlavne se to nedela z rospustne..pak se nemuzete nicemu divit !!

  • Macek | 16. 1. 2013 17:33

    Jestli mixujes a delas z mleka, tak to neni ledova kava, ale frape.

  • Macek | 16. 1. 2013 17:29

    A mate dobrou ledovou kavu. Mleko se nepridava ;-)

  • Macek | 16. 1. 2013 17:28

    Nejlepsi je turek s cukrem, zcedite logr jakmile vychladne a date na den do lednice. Pak date kopecek vanilkove, nahoru slehacku a popr. toping. Neni na tom co zkait 8-)

  • Dája | 15. 12. 2012 17:51

    Zkusila jsem, ale je to blééé. Poprvé sem tam dala vodu, pak mléko, ale furt stejné. Nechtnalo mi to, prdon. :-$

  • Simonne2
    Simonne2 | 9. 12. 2012 11:07

    taky radši mléko ;-)

  • Lukáš | 31. 10. 2012 16:13

    teda místo vody radši mléko. S vodou je to pěknej kekel, nechápu jak to tam vůbec někdo může dát

  • Martina | 9. 10. 2012 00:02

    ;-)

  • Martina | 3. 10. 2012 21:50

    Vezmeme vodu a přidáme sirup a je to šťáva! <:-)

  • Jančí | 31. 8. 2012 17:10

    Božíčku, ledová káva se dá dělat z rozpustný rovnou, nemusí se přece zalévat horkou vodou ;-) :-D

  • andrea | 21. 7. 2012 19:11

    sorry {kdyby} :-[

  • andrea | 21. 7. 2012 19:08

    trapnej recept ted kazdy pouziva zmrzlinu jako kyby nic jineho neexistovalo :-D :-P :-$ :-X

  • g | 12. 7. 2012 18:30

    ano dáá :-)

  • Veronika | 12. 7. 2012 18:29

    už se těším až to vyzkoušíííím <3

  • Alexsandra | 3. 7. 2012 11:08

    Tak to je recept jak poleno ! Hlavně, když se Tom ještě ptá na množství surovin, no já padám !! :-D :-D :-D Tome, tys nikdy nedělal kávu ? Porce kafe, mléko do hrnku, zmrzliny kopeček, cukr podle chuti a šlehačku na ozdobu.. Boooože O:-)

  • Jana 2 | 31. 5. 2012 17:52

    a víš jaký bude recept na MRAŽENOU kávu? 7g kávy zaliješ 200ml vroucí vody, necháš vychladnout. Pak tam dáš kopeček vanikové zmrzliny a strčíš to do mrazáku. Až káva zmrzne, tak z ní bude mražená kráva ;-)

  • Tom | 9. 4. 2012 15:26

    Ahoj, můžeš prosím napsat množství surovin, které do tvojí ledové kávy dáváš? :-) Děkuji za odpověď

  • sisi | 5. 2. 2012 08:39

    já dělám ledovou kávu tak že do mlíka nasypu kávu(rozspustnou)pridám led a cukr(led nemusí být)pak mixuji.do sklenice dám zmrzlinu zaleju kávou a nakonec dám šlehačku. :-P :-P :-P :-P :-P

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 10:43

    Dá se to udělat i s bílé kávy? :-\ :-\

  • Danka Snášelová | 6. 2. 2009 16:12

    Není mi jasná věta. "Do vroucí vody zavaříme kávu," Nemůžeme kávu zalít vařící vodou?

  • Jana | 29. 5. 2005 18:39

    Pokud káva není nejprve vychlazená, není to dobrá mražená ani ledová káva.

  • Anonym | 25. 6. 2004 10:15

    To neni mražená ale LEDOVÁ káva!!!!!!! :(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Studené Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Káva Šlehačka Vanilková zmrzlina Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

82
Dýňová tortila
Dýňová tortila
65
Máslové řízky
Máslové řízky
48
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Mramorový korpus
Mramorový korpus
Mraveniště
Mraveniště
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mražené mangové bonbony
Mražené mangové bonbony
Mražený dort z Flory
Mražený dort z Flory
Mrkev jako maso
Mrkev jako maso
  • Recepty.cz
  • Mražená káva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact