• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mraveniště II.
Napište svůj komentář k receptu

Mraveniště II.

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • vařená rýže - 2 varné sáčky
    • 2
      ks cibule - osmažená
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      lžička kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek - utřený
  • Zelná směs:
    • 300
      g kysané zelí - scezené
    • 1
      ks cibule -vetší
    • olej
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
  • Zálivka:
    • 70
      g rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1,50
      dl voda
    • 1
      dl smetana sladká nebo zakysaná, nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou tvoříme šišky nebo koule (tenisáky).
2
Na trošce oleje si orestujeme cibuli, kterou zamícháme do zelí, osladíme a osolíme.
3
Ve vodě (1,5 - 2 dl) si rozmícháme protlak s kari kořením, cukrem a solí (smetanou).
4
Do vymaštěného pekáčku dáme na dno zelí, na které poskládáme masovo-rýžové koule nebo šišky, které zalijeme rajčatovou omáčkou. Zakryjeme a necháme péct v předehřáté troubě cca 45 minut.
5
Pokud potřebujeme přílohu, můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mraveniště

Mraveniště

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 18. 10. 2015 12:30

    Výborný oběd, děkuji.

  • Eva Máchová | 22. 5. 2013 13:35

    Výborný oběd, manžel chodí ještě teď ujídat co zbylo v pekáči. Děkuji :-)

  • Anina | 16. 8. 2011 21:27

    Myslela jsem, že to bude náročnější a pletla jsem se. Spokojení jsme byli všici a přílohu jsem nedávala nijakou.

  • J.Váchová | 31. 5. 2011 16:32

    Udělala jsem obě mraveniště a jsou obě výborný.Tohle je sladčí a to druhé podobný knedlovepřu ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Kari Kysané zelí Mleté maso - míchané Olej Pepř mletý Rajský protlak Smetana Sůl Vařená rýže Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Buřty na pivě
Buřty na pivě
25
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
23
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový korpus
Mramorový korpus
Mraveniště
Mraveniště
Mražená káva
Mražená káva
Mražené mangové bonbony
Mražené mangové bonbony
Mražený dort z Flory
Mražený dort z Flory
  • Recepty.cz
  • Mraveniště II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact