• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mramorové řezy s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Mramorové řezy s mákem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorové řezy s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 200
      g hera
    • 175
      g med
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g citronová kůra kandovaná
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      lžička skořice
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • máslo a mouka na vymazání a vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
150 g medu vyšleháme se změklou herou do pěny, po jednom zašleháme vejce, po částech mouku s práškem do pečivem a pak nasekanou kandovanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Polovinu těsta nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče, druhou polovinu těsta smícháme s mákem, skořicí a zbylým medem.
2
Takto upravené těsto nalijeme na těsto v pekáči a obě lehce vidličkou spirálovitě promícháme, ve středně horké troubě upečeme. Vyklopíme a pokapeme rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorové maso

Mramorové maso

Mramorové sušenky

Mramorové sušenky

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 3. 2011 12:01

    Aha! Už chápu (nevšimla jsem si těch starších komentů) dala jsem tedy 300g mouky. Díky

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 18:52

    Nemám,protože je to recept vydaný více než před 10-ti lety(nevím kde :-( ),mám ho i doslovně napsaný ve své ,,bibli,, :-D .Jediné čím se liší je ta mouka-300g.Pokud dá někdo 500g,musí z toho mít pěknou muldu ;-) :-D a bez mléka se neobejde.Někdo to určitě špatně opsal.

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 3. 2011 14:56

    Mléko tu nevidím a mouky je ve staré verzi opravdu 500g, nemáš na mysli jiný recept?

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 14:27

    ...v originál receptu mléko není a mouky tam je jen 300 g ;-)

  • Petra Bukovská | 6. 8. 2007 14:26

    Dnes jsem upekla, ale přidala jsem 200 ml mléka. Bez mléka se nedalo ani zamíchat. I tak jsem těsto na plech spíše natírala. A aby nebyla suchá, přidala jsem nahoru zavařené švestky. Po upečení je moc dobrá. Prosím on-line kuchařku o posouzení, zda v receptu nechybí mléko a kolik.

  • PAVLA | 2. 8. 2007 09:11

    Vypadá to lákavě,ale nechybi tam mléko?Když se tam přidá mák,tak nevím,jestli to pujde nalít na pekáč. mi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hera Hnědý rum Mák mletý Máslo Med Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

184
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
130
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
46
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
33
Čína z kapra
Čína z kapra
32
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

  • Recepty.cz
  • Mramorové řezy s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact