• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mramorové řezy s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Mramorové řezy s mákem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorové řezy s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 200
      g hera
    • 175
      g med
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g citronová kůra kandovaná
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      lžička skořice
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • máslo a mouka na vymazání a vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
150 g medu vyšleháme se změklou herou do pěny, po jednom zašleháme vejce, po částech mouku s práškem do pečivem a pak nasekanou kandovanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Polovinu těsta nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče, druhou polovinu těsta smícháme s mákem, skořicí a zbylým medem.
2
Takto upravené těsto nalijeme na těsto v pekáči a obě lehce vidličkou spirálovitě promícháme, ve středně horké troubě upečeme. Vyklopíme a pokapeme rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorové maso

Mramorové maso

Mramorové sušenky

Mramorové sušenky

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 3. 2011 12:01

    Aha! Už chápu (nevšimla jsem si těch starších komentů) dala jsem tedy 300g mouky. Díky

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 18:52

    Nemám,protože je to recept vydaný více než před 10-ti lety(nevím kde :-( ),mám ho i doslovně napsaný ve své ,,bibli,, :-D .Jediné čím se liší je ta mouka-300g.Pokud dá někdo 500g,musí z toho mít pěknou muldu ;-) :-D a bez mléka se neobejde.Někdo to určitě špatně opsal.

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 3. 2011 14:56

    Mléko tu nevidím a mouky je ve staré verzi opravdu 500g, nemáš na mysli jiný recept?

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 14:27

    ...v originál receptu mléko není a mouky tam je jen 300 g ;-)

  • Petra Bukovská | 6. 8. 2007 14:26

    Dnes jsem upekla, ale přidala jsem 200 ml mléka. Bez mléka se nedalo ani zamíchat. I tak jsem těsto na plech spíše natírala. A aby nebyla suchá, přidala jsem nahoru zavařené švestky. Po upečení je moc dobrá. Prosím on-line kuchařku o posouzení, zda v receptu nechybí mléko a kolik.

  • PAVLA | 2. 8. 2007 09:11

    Vypadá to lákavě,ale nechybi tam mléko?Když se tam přidá mák,tak nevím,jestli to pujde nalít na pekáč. mi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hera Hnědý rum Mák mletý Máslo Med Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Marináda

Marináda

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

301
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
255
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
225
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
225
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
209
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Sexy mořská panna Kubelková (48): Bujné vnady krotí ve vlnách!

Sexy mořská panna Kubelková (48): Bujné vnady krotí ve vlnách!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

  • Recepty.cz
  • Mramorové řezy s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact