• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Mramorová bábovka vláčná

autor: Martik Č
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorová bábovka vláčná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,60
      balíček prášek do pečiva
    • kakao
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do hrnku a necháme odstát, aby mělo alespoň trochu pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru a žloutky do hladka, pak přidáme polovinu mouky a vytvoříme těsto. To zalijeme mlékem a rozmělníme.
2
Bílky ušleháme se solí do tuha, pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až bude úplně rozpuštěný. Sníh opatrně vmícháme do žloutkové hmoty, pak přidáme druhou polovinu mouky s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme, aby těsto bylo hladké.
3
1/3 těsta pak odebereme a obarvíme kakaem. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou, dáme světlou, tmavou a nahoru opět světlou vrstvu. Uhladíme a špejlí opatrně promícháme, abychom měli mramorování.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C. Hotová je, jakmile se těsto nelepí na špejli. Po upečení necháme 5 minut stát a pak vyklopíme.
5
Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem, můžete přidat i vanilkový.
6
Přeji dobrou chuť, bábovka je krásně vláčná ještě i na 3 den, pokud vám zbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou

Vláčná mramorová bábovka s…

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonda | 13. 5. 2014 16:29

    vláčná :-D

  • rtesarova88 | 13. 2. 2014 13:40

    Přijde mi dost suchá na to, že má být vláčná :-( :-(

  • ana | 9. 2. 2013 14:10

    <3 zkusím to :-[

  • Kristýna | 9. 2. 2013 14:09

    To je fakt.Je to pak daleko vláčnější. :-))

  • VIKOŠ | 9. 2. 2013 14:07

    Já dávám vždy do bábovky 1 - 2 jabka. ;-)

  • Nela | 7. 2. 2012 12:57

    Dala jsem tam 250 ml mléka, a jinak všechno podle návodu a nebyla nic moc musím souhlasit s jadi byla celkem suchá :-(

  • Ladia
    Ladia | 6. 2. 2012 10:12

    Kolik mléka prosím?

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • jadi | 28. 5. 2011 18:11

    Tak jsem babovku udělala přesně podle návodu, no nic moc. Na muj vkus moc suchá :-(

  • Jarka | 17. 11. 2010 11:01

    Také nevím kolik toho mléka,nebo podle oka? :-P

  • Peter | 17. 10. 2010 17:52

    Kolik toho mléka nevím jestli je to chyba jen u mě ale já tam vidim 0 l mléka

  • Josef Kotěšovský | 18. 8. 2010 11:20

    je výborná včera jsem jí dělal akorát jsem do svetlého testapridal trosku pudinku a vanilkového aroma a do tmavého malinko rumu nebo aroma a do testa vmíchal kousky cokolády apravdu výborné DOPORUČUJI SKUSIT HLAVNĚ TU ČOKOLÁDU

  • Dana Peláková | 27. 6. 2010 12:34

    Je výborná.

  • Zuzana Sommerová | 27. 1. 2009 16:26

    Stejně jako Petra jsem jednoduše smíchala vše dohromady, přidala rozinky a bábovka je výborná!

  • Tatana Koubova | 30. 11. 2008 11:47

    Tak ji dnes peču, tak vám potom povím, jak to dopadlo :-)

  • Marta Bochezová | 4. 4. 2008 10:30

    jsem ráda, že chutná

  • Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:05

    udělala jsem tuto bábovku do formy beránka a vypadá nádherně, kousek jsem uždíbla a chutná taky skvěle!!

  • Petra Fojtíková | 21. 10. 2007 20:01

    Já jsem prostě všecko smíchala dokupy, žádné "MLÉKO NALIJEME DO HRNKU" nebo "ZMĚKLÉ MÁSLO UTŘEME S CUKREM"....Prostě jsem to všecko smíchala, nasypala vlašské ořechy, kousky čokolády a rozinky a udělala mramor. Výsledek je úchvatný!!! Ještě vláčnější...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

92
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
78
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
72
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
61
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
57
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Mraky
Mraky
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová čokoláda
Mramorová čokoláda
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková bábovka
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact