• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mořské vlnky
Napište svůj komentář k receptu

Mořské vlnky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mořské vlnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Odpalované těsto
    • 2
      dl voda
    • 150
      g sádlo
    • sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce
  • Krém
    • 250
      g máslo Cca 1/4 másla nahrazuji Herou
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      dl hnědý rum
    • 1
      lžíce polohrubá mouka Zarovnaná lžíce
    • vanilkový pudink (uvařený, 1/2 l mléka na 1.5 - 2 balení pudinkového prášku)
  • Šlehačková náplň
    • 2
      šlehačka
    • vanilkový cukr Necelý
  • Na ozdobu
    • moučkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Nechce se vám dělat s věnečky nebo větrníčky? Vzkoušejte mořské vlnky - méně pracné řezy obdobné chuti.
2
Zpracujeme těsto (dáme vařit vodu se solí do kastrolu nebo mísy se silnějším dnem, rozpustíme v ní tuk, pak vmícháme mouku a "odškrabujeme" ode dna, až se voda trochu vypaří a nelepí se - do ještě vlažného vmícháme postupně vejce). Těsto rozdělíme na 3 díly (nelekejte se, je ho opravdu velmi málo!) a upečeme 3 placky velikosti plechu (pozor zkroutí se!)
3
Plech musíme dost vymastit, ale lepší je péci na nepomaštěném pečícím papíře, na který lze těsto tenounce natřít na válu a poté položit na plech. Pečeme 10 minut prudčeji, pak teplotu hodně snížíme a jen dosoušíme (třeba i při pootevřených dvířkách trouby).
4
Krém našleháme z tuku, cukru a pudinkové kaše, kterou uvaříme z mléka, pudinkového prášku a 1 lžíce mouky.
5
1. a 2. placku spojíme krémem, lehounce zatížíme, aby placky trochu provlhly a srovnaly se (například lehkým prkénkem). Poté dáme na 2. placku 2 šlehačky, které ušleháme s vanilkovým cukrem (šlehačku lze předem svařit s cukrem a vychladit v lednici). Přikryjeme 3. plackou a opět malinko zatížíme. Vrch pocukrujeme a pokapeme rozehřátou čokoládou (polevou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mořské rizoto

Mořské rizoto

Karbanátky z mořské štiky

Karbanátky z mořské štiky

Raffaelo ze sušenek Vlnky

Raffaelo ze sušenek Vlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 9. 3. 2012 10:13

    Napište mi na novakv(zavinac)mf.cz pod jakým emailem jste byla registrována, zkusím s registrací něco provést, aby jste se mohla normálně přihlašovat. Text ohledně krému jsem upravil.

  • Vlasta Novák | 9. 3. 2012 10:12

    Napište mi na novak(zavinac)mf.cz pod jakým emailem jste byla registrována, zkusím s registrací něco provést, aby jste se mohla normálně přihlašovat. Text ohledně krému jsem upravil.

  • Di | 9. 3. 2012 06:33

    Možná ještě maličkost. Asi by bylo dobré naznačit, že lžíce mouky nepřijde do krému syrová, ale je součástí vařeného pudinku. Takže bych do textu vložila pasáž, pokud to jde: Krém našleháme z tuku, cukru a pudinkové kaše, kterou uvaříme z mléka, pudinkového prášku a 1 lžíce mouky. Ochutíme rumem. Děkuji.

  • Di | 9. 3. 2012 06:29

    Díky za opravu. Recept jsem vkládala už někdy ve středověku..... Registrovaná jsem tehdy byla, mám tu spoustu recpetů jako Di. Teď mi ovšem již dlouho nejde se přihlásit.

  • Vlasta Novák | 8. 3. 2012 17:11

    Opraveno, díky za info. Zřejmě jste ho vkládala ještě na staré verzi receptů. Pokud jste registrována můžu recept přeřadit pod Vás...

  • Di | 8. 3. 2012 16:21

    Tenhle recep sem nevložily Recepty, ale já osobně. Kromě toho byl nepatříčně upraven. Předpokládám, že Ludmila ho dělala podle původní správné receptury, takhle by vyrobila tak akorát tekoucí kaši, nikoliv krém. Kaši uvaříme z 1/2 l mléka a 1,5 sáčku pudinkového prášku, v dané podobě je to úplně nesrozumitelné! :-\

  • Ludmila Konvalinková | 23. 3. 2007 20:50

    Dělala jsem ten moučník přesně podle receptu. Povedl se a byl vynikající. Příště zkusím také s tím ovocem a nebo z tvarohem

  • Di | 15. 6. 2006 10:49

    Právě jste mě nalákala, někdy určitě zkusím obměnu této dobroty.

  • Ivana Samcová | 14. 6. 2006 16:59

    Dělám něco podobného, ale s ovocem. Recept na odpalované těsto je stejný. Náplň připravuji tak, že z 1/2 l mléka a 2 vanilkových pudinků uvařím hustý pudink. Vyšlehám 1 máslo se 200g moučkového cukru a 1 tvarohem. Přidám vychladlý pudink a nakonec ovoce /výborné je to i s kompotovaným, např. meruňky, broskve/. Opatrně natřu na první placku, abych si nepoškodila vlnky a přiklopím druhou plackou. Je to opravdu vynikající a hodně jedlé.

  • Evča | 17. 5. 2005 13:58

    Toto znám pod jménem Mraky. Dělám jen dvě placky, které spojím jakýmkoliv krémem - nejlépe našlehám 2 tvarohy, 1 vanilkový cukr, naliju 1 šlehačku a vše rozšlehám (žádné vejce, mléko, další cukr). Peči na vymazaném plechu. Troubu alespoň 10 minut neotevírat - těsto se vyfukuje a dělají se vlnky, jinak by spadlo.Je to vynikající a velice rychlé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Sádlo Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Americký hamburger

Americký hamburger

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Jadran dort

Jadran dort

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

222
Máslové řízky
Máslové řízky
218
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
171
Dýňová tortila
Dýňová tortila
62
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
59
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Mořské vlnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact