• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mořské brambory
Napište svůj komentář k receptu

Mořské brambory

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mořské brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg brambory 1,5-2
    • 1,50
      kg sůl
    • 125
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory (nejlépe rohlíčky) pořádně omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Poskládáme do pekáče a zasypeme mořskou solí. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C zhruba 40-50 minut, podle velikosti brambor. Brambory vytáhneme, rozřízneme na půl (nedokrájíme úplně) a doprostřed položíme plátek másla. Jsou ovšem jedlé i bez toho tuku. Zapíjíme podmáslím.
2
Poznámka: sůl se dá použít ještě jednou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mořské rizoto

Mořské rizoto

Karbanátky z mořské štiky

Karbanátky z mořské štiky

Pečené brambory s bylinkami

Pečené brambory s bylinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kajka | 27. 3. 2007 20:06

    Přidávám se s prosíkem k otatním. Paní Airan, napište nám ty recepty. Moc děkuji

  • Irena Klasová | 27. 3. 2007 14:38

    Paní Airan, taky by mě zajímalo, co jste měli na té úžasné svatbě za receptíky.

  • Marcela Horáková | 27. 3. 2007 13:31

    Arian také bych měla zájem o recepty ze svatby... :-)

  • Simča Sládková | 27. 3. 2007 13:09

    Airan ahoj, ráda tě "vidím". Prosím, já bych taky chtěla ty svatební recepty... Díky a ahojky. Simča

  • Marie Horáková | 27. 3. 2007 13:00

    Airan, prosím, napište, co dobrého jste tam měli.Mě to moc zajímá a myslím, že nás je hodně.

  • Irena Klasová | 27. 3. 2007 12:40

    A není to moc slané? Já totiž moc nesolím.

  • Airan | 27. 3. 2007 12:11

    Gabi dekuji, byla jsem na uzasne svatbe - pojali to jako stredovekou svatebni oslavu a i recepty byli z te doby. Jestli budete mit zajem, klidne napisu co tam podavali.

  • Gábina Houšková | 27. 3. 2007 10:44

    Zdravím Airan, jsem ráda, že zase přispíváte svými recepty

  • Věra z DC | 27. 3. 2007 10:41

    To je asi jako kuře na soli tak v tomto případě brambory ? Pak bych souhlasila s 1,5 kg

  • Marie Horáková | 27. 3. 2007 10:32

    Tento recept znám a jedná se určitě o 1,5 kg soli.

  • Anonym | 27. 3. 2007 10:27

    Prosím 1,5 soli, to jako deka nebo balení ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Výjimečný den Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Avokádový krém

Avokádový krém

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

53
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
37
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
34
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
33
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Mořské brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact