• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Monkey bread se sýrovým fondue
Napište svůj komentář k receptu

Monkey bread se sýrovým fondue

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
4fotografie
Nahrát fotku
 

Takzvaný opičí chléb z kynutého těsta je specifický tím, že si z něj každý může odtrhnout svůj kousek. V našem receptu jej připravíme ve slané verzi s kapary, tymiánem a pečeným hermelínem, do kterého si můžete kousky chleba namáčet.

Suroviny

8 porce
    • 200
      ml mléko + 1 lžíce na potření
    • 150
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček droždí
    • 2
      ks vejce + 1 na potření
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • olej na potření mísy
    • 3
      snítka tymián
    • 2
      lžíce kapary
    • 1
      ks hermelín
    • pepř mletý červený

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem zpracujte měkké, ale nelepivé těsto. V míse vytřené olejem pak nechte asi 45 minut vykynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rozpusťte zbytek másla. Doprostřed položte dýhovou krabičku od sýra.
3
Do těsta zapracujte odrhnuté lístky tymiánu (trochu odložte) a kapary. Rozdělte je na kousky o váze asi 30 g. Vytvořte z nich kuličky, namáčejte je do másla a skládejte v několika řadách dokola kolem krabičky.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

4
Vejce vyšlehejte se lžící mléka a potřete jím věnec. Pečte 25 minut. Nyní do krabičky uprostřed vložte rozbalený sýr a kůrku na povrchu nařežte do mřížky. Posypte zbytkem tymiánu a nahrubo drceným červeným pepřem. Pečte ještě dalších 10 minut a hned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 5jideldenne | 16. 7. 2019 09:49

    To vypadá výborně, odkud je ten recept? Jaká je to kuchyně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD Narozeniny a párty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hermelín Hladká mouka Kapary Máslo Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

35
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Malinová vosí hnízda
Malinová vosí hnízda
16
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
13
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
Mončina čína
Mončina čína
Moniččina zelňačka
Moniččina zelňačka
Monster burger
Monster burger
Morašická pizza
Morašická pizza
Moravská jitrnice
Moravská jitrnice
  • Recepty.cz
  • Monkey bread se sýrovým fondue
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact