• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moje rajská
Napište svůj komentář k receptu

Moje rajská

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moje rajská
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • olej
    • bobkový list
    • nové koření
    • tymián
    • cukr
    • sůl
    • pepř mletý kuličkový
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks rajský protlak nejlépe Italské v1/4 litrové krabičce

Postup přípravy receptu

1
Říkáte si rajská..., já si to říkala taky, než tu mou začali naši známí opěvovat. Tak se podělím.
2
Klasika, cibuli zeskovatět, přidat hnedle všecko koření (dávám dost, 2 bobkový, 8 a 8 nového a pepře a řádnou špetku tymiánu). Koření na oleji lépe pustí aroma. Zasypu moukou a nechám jí vybělet, zaliji studenou vodou a nechám rozvařit. Pozor, rádo ti utíká z hrnce.
3
Když se mouka rozvaří,napasuju tam protlaky - vážně víc, žádné šizení, jen tak je to pořádná rajská, nechám provařit, osladím a osolím podle chuti, my raději sladší, případně připdám malou kávovou lžičku octa. Je skvělá, žádná nastavovaná vybledlinka ;-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moje koláče

Moje koláče

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži

Moje rajčatová polévka se zelím a s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivka | 17. 10. 2014 10:30

    Dělám stejně, nej rajda co znám :-)

  • Eva S. | 24. 8. 2014 10:42

    MOJE RAJSKÁ: z cukru udělám cukrkandl,opatrně zaliji vařící vodou ,až se cukrkandl rozvaří,přidám celkem hodně raj.protlaku/i 4 plechovky/ a přidávám koření /bobový list,nové koření,nebát se dát i vícero hřebíčků,celý pepř,sůl.Tohle povařím cca 25 minut,a pak si udělám na másle zásmažku a pokud je řídká tak tam ještě přidám trochu škrobu.Povařím tak 5 minut a přecedím a dám tam ocet tak aby chuť vyzněla sladkokysele.Pak ušlehám šlehačku a zapravím do omáčky a naposledy tam přidám nastrouhaný česnek a tím je hotovo.Zkuste a uvidíte sami. :-)

  • jitka n. | 1. 2. 2012 11:32

    Je úžasná, dělala jsem ji přesně podle návodu a i když nejsem milovník rajské, tahle mě nadchla. Je úúúúžasnáááá!!! :-*

  • Alena | 30. 7. 2011 15:25

    Děkuji za rychlý a dobrý recept. Moc jsme si (i naše dětičky) pochutnali.

  • Terka | 18. 2. 2011 12:56

    také tak vaříme, někdy s bazalkou ale vždy s medem :) mnam

  • Petr | 4. 12. 2010 20:56

    dovařil jsem dle návodu, výborná a rychlá supr recept!!!

  • Hanka Nepeřená | 9. 7. 2010 11:53

    Moc dobrá, supr. Já přidávám i další bylinky: oregáno, tymyán, bazalku a saturejku - je to moc dobrá (asi lehce "divoká") kombinace. Tuto rajskou dělám na mletém mase, aby mužská část byla trochu spokojená :-)

  • Eva K. | 23. 1. 2010 16:59

    Vařím až na ten tymián a na množství protlaků na chlup stejnou, je vážně výborná :)

  • šárka hrubá | 10. 12. 2009 11:55

    Tak jsem ji ted uvařila a je moc dobrá,děkuji za recept.

  • Jana Ešnerová | 6. 12. 2009 15:57

    Dělám přesně stejnou, a se stejným úspěchem

  • Petra Behenská | 18. 11. 2009 17:03

    Teďjsem ji dovařila a je opravdu výborná,taky dávám za 1.

  • marci2 marci2 | 14. 8. 2009 20:04

    Výborná omáčka! Vařím ji stejně, jenom místo tymiánu dávám skořici a hřebíček. Dávám 1.

  • marci2 marci2 | 3. 8. 2009 12:08

    Tento výborný recept znám od dětství. Akorát přidávám hřebíček a skořici. Dávám za 1.

  • Alexandra Daňková | 23. 4. 2009 17:22

    Výborná, dávám 1

  • Zuzana Šindlerová | 20. 8. 2008 14:57

    Taky dělám přesně jako Simča, žádné pasírování, jen místo vodou nebo vývarem zalívám 100%ní rajčatovou šťávou, pak přidám jen jeden rajčatový protlak. Babička mě zase naučila nakonec zjemnit skleničkou mléka. Cukru trošičku, octa lžičku.

  • Simča Sládková | 19. 8. 2008 13:24

    Omlouvám překlep - tylián měl být TYMYÁN.

  • Simča Sládková | 19. 8. 2008 13:23

    Tak skoro přesně takto děláme rajskou i u nás. Snad jen malinké rozdíly: nenapadlo mně tam nikdy dát tylián (neříkám, že by to bylo špatné, možná někdy najdu odvahu a zkusím). Zato vždy dávám kousek skořice a 1 - 2 hřebíčky. Koření na tuk dám jako první, pak teprve - až se uvolní vůně - přidám cibuli atd. Pokud mám, zalévám vývarem. Dříve, než přidám protlaky (také mám někdy domácí od babičky), odstraním koření. No a my zase raději kyselejší, takže cukru trošku a lžičku octa vždy....:-). Moje babička - výborná kuchařka - pak závěrem omáčku přepasírovala, ale mně to rodina "zakázala", cibulku nakrájím hodně najemno a pak ji tam nechám...

  • petra hofmanová | 6. 4. 2008 15:16

    jo

  • Helena | 14. 3. 2008 19:23

    Do rajské nikdy nezapomenu dát bazalkuˇ,nejlépe čerstvé lístky,sušená už tak nevoní.Bazalku dávaly do rajské už naše pra-babičky,není pravda,že patří jen do italské.

  • maruš | 14. 3. 2008 12:27

    byla mňam mňam,dík:-)

  • Blanka L. | 21. 3. 2007 12:39

    dělám ji skoro stejně, jen ještě přidám jeden hřebíček a 1-2 kostky bujónu (podle množství omáčky), nechám tak 15min. povařit a pak propasíruju do čistého hrnce....ten tymián je tam bezva, ale nesmí se to s ním přehnat, stačí tak půl lžičky

  • Dagmar | 23. 1. 2007 10:40

    Moje rajská je tak jak je popsaná správně. Dávám ještěkdyž už se to vaří kečup, ale chillie. Neumíte si představit tu chutˇ.Žádná skořice,žádná smetana,tak jak píše autorka. Ještě zkuzte, když je to vše uvařené, propasírovat na sítku. Máte nádhernou , českou, pravou rajskou. Dobrou chuť. Pozn.když jsou pákivé papriky,naplnit mletým s rýží a papriky pustí do omáčky nepředstavitelnou chuť.

  • Maruš | 16. 1. 2007 10:25

    Jsem na tom jako paní Blanka.Jak je úrodný rok,tak mám spoustu domácích kečoprotlaků.Jinak do omáčky místo cukru a ml.skořice dávám trochu skořicového cukru.

  • Anonym | 16. 1. 2007 08:41

    Rajskou dělám do jakéhokoliv vývaru (stačí troška), nepoužívám protlak, ale buď loupaná krájená rajčata nebo rajčatový džus, není tak kyselý jako protlaky.

  • Blanka | 15. 1. 2007 20:59

    Mívám nadmíru svých vypěstovaných rajčat, takže si dělám domácí protlak a milé kuchařinky, mohu Vám říct, že taková rajská se s ničím nevyrovná. Přidávám bobkový list, hřebíček a mletou skořici a mí drazí mají nejraději rajskou s plněnými paprikami (samozřejmě z vlastní zahrádky, plněné domácí sekanou z králíka a bůčkem). Vždy v létě zamrazuji alespoň 50 takto plněných paprik, aby rodina měla v zimě svou oblíbenou rajskou s paprikou

  • Hedvika | 15. 1. 2007 19:03

    Do český rajský tymián tedy nedávám.Až budu vařit "italskou",tak tam vrazím tymián, i třeba bazalku a oregano.Bude výborná,ale ne s knedlíkem a vařeným hovězím.Ale česká rajská snese maximálně bobkový list,pepř a nové koření!!A skořice,perník ,určitě skvělé,to podle zvyklostí,já je nedávám.Ale je to vlastně" Vaše rajská" -:)-tak třeba s těstovinama?

  • Anonym | 14. 1. 2007 00:10

    Hmmm, když se chci rajskou blejsknout, dám do ní trochu vývaru z hovězího masa (a kořenové zeleniny). Jinak ji dělám stejně hodně protlaku, poměrně dost koření, hlavně tymiánu, navíc ještě krapet muškátového oříšku, minimum mouky a žádná jíška, na zjemnění 1-2 lžíce mléka.

  • Anonym | 13. 1. 2007 21:29

    Kolik se ma pridat te vody?Dekuji..

  • Alexandra | 12. 1. 2007 17:29

    Dlouho jsem nečetla recept, který děláme už vlastně přes dvacet roků. Já akorát ještě přidávám jednu celou skořici na vyvaření. Je fakt vynikající tento recept, vyzkoušejte!!!!

  • Alena Tarabová | 12. 1. 2007 17:00

    Paní Miroslavo, mluvíte mi z duše, rajčata mám také v mrazáku a perník do rajské to si pamatuji od babičky.

  • Miroslava Severová | 12. 1. 2007 11:25

    Já mám v mrazáku nakrájená rajčátka, tak že dělám z nich a mimo jíšky zavařuji ještě strouhaným perníkem. (Normální perník na strouhání).

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Nové koření Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

737
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
165
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
152
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
148
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
116
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Mocha mufiny
Mocha mufiny
Moje koláče
Moje koláče
Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Moje sýrovo-šunkové muffiny
Moje sýrovo-šunkové muffiny
Mojito
Mojito
Mojito
Mojito
  • Recepty.cz
  • Moje rajská
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact