• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mocca řezy
Napište svůj komentář k receptu

Mocca řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mocca řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • mléko podle potřeby
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • čokoládová poleva
  • Náplň
    • 1
      ks těsto upečený plát
    • 250
      ml černá káva oslazená
    • 125
      g tuk
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, mléka, vajíčka a prášku do pečiva vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na tři díly, které postupně vyválíme na plátky. Pečeme je postupně v předehřáté troubě na plechu s pečícím papírem. První plát potřeme marmeládou a pak náplní, potom zakryjeme druhým plátem a polejeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a vychladit. Nechte déle odpočinout, aby se pláty těsta napily náplně.
2
Náplň: upečený plát těsta rozdrobíme do mísy, zalejeme kávou, přidáme změklý tuk, rum a propracujeme.
3
Vyzkoušejte - tento moučník je opravdu výborný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mocca bábovka

Mocca bábovka

Mocca poleva

Mocca poleva

Kiwi řezy

Kiwi řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Linhartová | 11. 8. 2010 17:54

    Já mám 80 dkg hl. mouky, 20 dkg másla, 33 dkg cukru, 2 vejce, 1 1/4 prdopeč, mléko dle potřeby. A do nádivky rozdrobím jednu placku, přidám 10 dkg másla, kávu (2 lžíce a 3/8 l vody) a trochu rumu. Nesladím!! Obě placky potřu třešňovou marmeládou a pomažu čokoládovou polevou.

  • blanka | 10. 7. 2006 08:49

    Tyto řezy jsou velmi, velmi chutné. Chuťově mi připomínají medové řezy, ale je výborné, že na rozdíl od medáčů je v náplni asi jen polovina másla.Výborné, děkuji za recept.

  • Dana K. | 7. 11. 2005 11:30

    Řezy jsem vyzkoušela o víkendu, měla jsem v úmyslu upéct něco k snídani, ale tyto řezy jsou spíše vhodné jako třeba vánoční cukroví. Nicméně jsou velmi dobré a rodina byla nadšena. Jako cukroví opravdu chtějí rozležet, ale druhý den už byly opravdu velmi chutné. Kvůli tvrdosti poměrmě tenkých plátů to možná chce nenechávat příliš dlouho péci. Pekla jsem to cca 15min.

  • Kateřina | 7. 11. 2005 08:51

    Protože jsem hledala nějaký sváteční recept, tak jsem tyto řezy vyzkoušela. Nevím co jsem udělala špatně, držela jsem se striktně předpisu, ale upečené těsto bylo velmi tuhé. Náplň byla dobrá, kávou jsem se snažila zvlhčit i pláty těsta, ale bez patřičného úspěchu. Hotové řezy jsem polila čokoládou a dala na dva dny do lednice. Řezy se vůbec neproležely a vytažené z lednice byly strašně tvrdé a suché. Zachránil to pouze kopeček šlehačky. Prosím poraďtě co jsem mohla udělat špatně. Děkuji

  • Jitka Petrásková | 5. 11. 2005 18:28

    Tyhle řezy s citrónovou polevou dělám už léta jako vánoční cukroví. Celý pekáč zabalím do alobalu a nechám 3 dny v chladu rozležet Pak je krájím na malé čtverečky (podle pravítka, rozměr akorát na jeho šířku, to je asi 4x4 cm). Zatím každému chutnaly, z jedné dávky je jich opravdu hodně a pokud jsou uložené (a schované) v chladnu, vydrží opravdu dlouho.

  • Anonym | 5. 11. 2005 10:04

    Vyzkoušela jsem,velice dobré na čokoládovou polevu jsem nasypala strouhaný kokos,vřele doporučuji,neboť jsou i ryche hotové

  • Jana Tichá | 4. 11. 2005 22:20

    Tak tady je ta citronová poleva s mlékem: 300g práškového cukru, 3 lžíce horkého mléka, 2 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy - vše třeme.

  • airan | 4. 11. 2005 20:47

    Pani Ticha,citronovou polevu znam jen s vodou,zajimalo by me jak se dela ta s mlekem, dekuji.

  • Jana Tichá | 3. 11. 2005 19:13

    Tyhle řezy mám leta napsané a ještě jsem je nevyzkoušela. Jen s tou obměnou, že místo čokoládové polevy je na nich citronová s mlékem. Vypadají velmi lákavě, určitě je brzy vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Čokoládová poleva Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Mléko Prášek do pečiva Těsto Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

356
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
154
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
38
Kokosový dort s ovocem
Kokosový dort s ovocem
31
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
30
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Mocca řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact