• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Napište svůj komentář k receptu

Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos
    • sůl
    • 100
      g krevety
    • citronová šťáva
    • bílé víno
    • koření na steak
    • česnek
    • smetana
    • minutková šťáva
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
200 g steaku jemně nasolíme, opravdu jemně, protože tu podstatnou chuť bude dělat naše libózní omáčka. Losos může být s kůží nebo bez, prakticky to není podstatné, já ho doporučuji s kůží, ale také podle toho, jak je tučný. Jednoduše, když je moc tučný, tak kůži odříznu.
2
Krevety tvoří hlavní základ naší omáčky a proto si s nimi musíme pěkně pohrát. Jak jsou zmrzlé, tak je vložíme do misky, do které zároveň přidáme citronovou šťávu - cca 1/2 lžíce, lžíci bílého vína, špetku steakového koření a stroužek česneku. Vložíme do mikrovlnné trouby zhruba na 20-50 vteřin, než se to celé ohřeje, ale ne tak, aby se to vařilo. Když jsou krevety prohřáté, automaticky do sebe chytí tu super chuť, procedíme je.
3
Na pánev připravíme cca 0,5 dcl šťávy, přidáme krevety a cca 0,5 dcl smetany. Přikápneme tak dvě lžíce bílého vermutu, dochucujeme sojovkou, omáčka má být jemně nakyslá, ale přitom jemná, béžové barvy. Lososa pouze klasicky opečeme ze všech stran pěkně do červena a podáváme nejlépe s francouzskou bagetou nebo s bylinkovými brambůrkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velká tvarohová bábovka

Velká tvarohová bábovka

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • čačíno | 12. 12. 2007 23:45

    Jo jo,losos je prostě třída :-)

  • Jita | 15. 4. 2007 19:28

    Ty jooo, to je dobrota!!! Ryby a všechny mořské potvůrky milujeme!!!

  • Hana Rožníčková | 15. 4. 2007 18:47

    Já kupuju chlazené filety v Makru když mají akci, nemají chybu, jsou výborné. Steak je samá kost, kdežto filet je bez kosti.

  • Mila Foglova | 14. 4. 2007 15:48

    Jezis to musi bejt dobry :) Lososa milujeme. Davam 1 :)

  • englicka marketa | 13. 4. 2007 15:48

    mňam,mňam,miluju lososa,krevety a vlastně všechny ryby ale narazit na kvalitního lososa je zázrak :o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citronová šťáva Koření na steak Krevety Losos Minutková šťáva Smetana Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Skotská vejce

Skotská vejce

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

54
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
51
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
42
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
42
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
42
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact