• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mňamka rýže se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Mňamka rýže se zelím

autor: Baly
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mňamka rýže se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (asi 1 kg)
    • 1,50
      hrnek rýže
    • sterilované zelí
    • sádlo
    • cibule
    • česnek
    • grilovací koření
    • paprika - sladká
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
2
**Příprava masa:** (jako na guláš) na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky, až pustí šťávu, přidáme papriku, sůl, pepř (dle chuti). Dusíme do měkka.
3
Do remosky nebo zapékací mísy vrstvíme uvařenou rýži, na to zelí bez šťávy, pak přidáme maso se šťávou. Nakonec opět rýži. Necháme zapéct. Po 10 minutách polijeme šlehačkou a opět necháme zapéct asi 30-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P.L.K.

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • IVETA POUPEROVÁ | 26. 7. 2007 10:48

    AHOJ --ZROVNA ZKOUŠÍM TENTO RECEPT,ALE TO MASKO JSEM POMLELA NA MLÝNKU.SMÍCHÁM UDUŠENÉ MASO S UVAŘENOU RÝŽÍ,TO PAK DÁM DO PEKÁČKU STŘÍDAVĚ SE ZELÍM A ŠLEHAČKOU.A JEŠTĚ TOU KLOBÁSOU!!

  • Anonym | 29. 6. 2007 23:43

    Tento recept znám z hluboké totality, kdy vyšel v Mladém světě, v rubrice " Péťa vařič a je to fakt dobré !!

  • Martina Tomášková | 28. 6. 2007 23:52

    Teda moc jsem si to neumělapředstavit,ale výsledek...ježiš to je to dobrý!!!!!!!!!!!!Děkuji .za inspiraci

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 15:44

    jejej doufám že jsem vás neurazila já to nemyslela nijak zle :o)))jen právě že já klobásku moc nemus :o))tak si mi tento receptík zamlouvá,a jak jsem již psala rýži já móóc ráda :o)))

  • Danka Snášelová | 5. 3. 2007 14:15

    Článek inspirace s klobáskou,(známý recept na Slovensku) psala za mě má kolegyně. Střídáme se u počítače a já jsem ji diktovala, jak se uvedený recept dělá na Slovensku (jak ho znám já). Myslela jsem, že pod uvedený článek napsala mé jméno. Jenomže se podepsala svým jménem - Míla. To jenom pro vysvětlení (pro Markétu) proč v předcházejícím článku píšu, že své rady a inspiraci nikomu nenutím. Děkuji za pochopení a přeji hezký den.

  • Tereza Jarčušková | 5. 3. 2007 14:09

    My do kolžvarskej kapusty dávame aj mäsko, ako je to v recepte, ale aj údenú klobásu, ako píše Míla.

  • Danka Snášelová | 5. 3. 2007 13:46

    Markétko, Koložvárská kapusta (kterou znám já) je stejný recept, jak od Martiny Mňamka rýže se zelím. Ten název Mňamka ... je výstižnější, než Koložvárská kapusta. Je to doopravdy mňamka - výborný recept. Rýže, zelíčko, udušené vepřové masíčko a klobáska v naších ústech vytvoří nezaměnitelnou chuť. Já jsem jenom v předcházejícím příspěvku uvedla, že na Slovensku se dává na zelíčko ještě uzená klobáska. Napsala jsem inspiraci pro další kuchařinky. Kdo chce, může vyzkoušet. Nikomu svou radu-inspiraci nenutím. Lepší je recept vyzkoušet a potom psát. Myslím, že do diskus.příspěvků je lepší psát rady, vychytávky apod. To, že nemáte ráda klobásku nikomu nic neřekne. Vy ji ráda nemáte, někdo jiný má ji rád. Myslím si, že o tomhle tyhle stránky nejsou.

  • Světlana | 5. 3. 2007 13:32

    Markétko, v té koložvárské je maso i klobása (a masa je podstatně víc)...stojí to taky za vyzkoušení...fakt...ale jinak dobrou chuť

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 12:17

    a mě se na tomto receptu právě líbí,že tam není ta klobása ale vepřové masíčko :o)))

  • Míla H. | 5. 3. 2007 11:40

    Tenhle recept je na Slovensku známý (jak bryndzové halušky) pod názvem Koložvárská kapusta. Teda niic nového pod sluncem. Je velice dobrý. Mně chutná i za studena.Do zapékací mísy se dávají tyhle vrstvy: uvařená rýže, udušené vepřové (dobře ochucené) maso, uvařené kyselé zelí a na zelí uzená - lepší uzená klobáska, která do zelíčka pustí šťávu a celý pokrm provoní. Vrstvy se ještě jednou opakují. Jako poslední vrstva je zelí, které se zalije smetanou a dá se všechno zapéct.

  • Světlana | 5. 3. 2007 11:07

    Kdo má rád kombinaci rýže zelí, podívejte se na "Koložvárské zelí". Je tam navíc ještě klobása. Tady vynikající!!!

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 09:42

    jéééé tak to mě taky zaujalo rýži miluji v jakékoliv podobě.Toto vypadá móóóc dobře...

  • Jana Nesvadbová | 5. 3. 2007 09:30

    komibinaci rýže-zelí určitě vyzkouším, vůbec ji neznám a už se těším na výsledek- konečně pro mě nějaké novinka v receptech

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Rýže Sádlo Smetana ke šlehání Sterilované zelí Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

149
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
62
Houbový guláš
Houbový guláš
38
Mrkvovo-banánové smoothie
Mrkvovo-banánové smoothie
31
Výborný jahodový dort
Výborný jahodový dort
29
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Moderátorka Nora Fridrichová v slzách: Odpadl kousíček mého srdce, hlásí zdrceně

Moderátorka Nora Fridrichová v slzách: Odpadl kousíček mého srdce, hlásí zdrceně

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Mňamka rýže se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact