• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mňamka
Napište svůj komentář k receptu

Mňamka

autor: Danka Snášelová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mňamka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hrubá mouka
    • 100
      g hera
    • 60
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek nastrouhaný vařený
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Náplň
    • 3
      ks jablka
  • Sníh
    • sníh z bílku ze 4
    • 180
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Z hrubé mouky, Hery, práškového cukru, nastrouhaných vařených žloutků, citronové kůry a rumu vypracujeme těsto. Jednu čtvrtinu těsta dáme na 10-15 minut do mrazničky a třemi čtvrtinami těsta vyplníme dno dortové formy (na dno dortové formy doporučuji dát pečící papír a těsto rukama nebo sklenicí rozetřít - prostě vyplnit dno). Potom oloupejte 3 velká jablka, nákrájejte je na malé a tenké měsíčky, které pokládajte po obvodu (ostrou hranou do středu), až je plocha zaplněná. Zbylou čtvrtinu těsta vytáhněte z mrazáku, nastrouhejte na jablíčka a pečte v troubě při teplotě 175 °C. Když je těsto růžové, nalijte na ně pevný sníh ze 4 bílků, do kterého jste zamíchali pískový cukr. V troubě za mírné teploty koláč pomalu "zasušte" (já peču při teplotě 160 °C asi 10 minut - až je sníh růžový).
2
Po vychladnutí dejte pozor, aby na vás vůbec něco zbylo. Mňamka je opravdu senzační. Je to podobný recept jak Hraběnčiny řezy, jenomže naší rodině Mňamka chutná více = je lehčí, těsto obsahuje málo tuku a voní citronovou kůrou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Konopcikova | 3. 4. 2008 06:25

    Vynikajici moucnik, poradne jsem si neprecetla postup a supla to do trouby rovnou(spodni mrizka), bez predpikani testa, nic se nespalilo, zitra pecu opet a zkusim to i s marmeladou podle Uljany

  • Marie Vrtěnová | 13. 7. 2007 14:11

    Vynikající lehký moučník. Název mě nezklamal. Je to suprová MŇAMKA.Jablíčka jsem vůbec nesladila ani nepřidávala žádné příchutě. Jenom sníh jsem dělala asi z 5 bílků. Ostatní ingredience a postup přesně dle receptu. Moučník je fantastický. Je vhodný i pro diabetiky nebo kdo hlídá svou postavu. Místo cukru lze použít umělé sladidlo vhodné na pečení. Mňamka má jenom jednu velkou chybu. Je tak dobrá, že ji návštěva snědla na posezení a mně zbyl jenom jeden kousek. Když nastřádám bílky okamžitě je spotřebuji na Mňamku. Hodně bílků dělá na Mňamce lehkou asi 7 cm. peřinku.

  • Zuzana Holubová | 10. 6. 2007 17:05

    Hodnotím 1*. Výborný, lehký moučník. Linecké těsto, jablíčka a našlehaný zapečený sníh je skutečná mňamka. Pekla jsem přesně dle receptu. Moučník nám vůbec nepřipadal sladký. Do jablek se přece nedává žáden cukr. Manžel nechtěl věřit, že pod sněhem jsou jablíčka. Vytvářejí lahodnou, neskutečnou chuť.

  • Anonym | 6. 6. 2007 12:56

    Tahle mňamka je optravdu MŇAMKA, množství je tak akorát pro nás tři a je to opravdu jednoduché.Moc děkuji za recept!!!Jen jsem jablíčka posypala skořicovým cukrem, do sněhu dala 100g cukru, ale jinak jsem se držela postupu.Velká 1*****

  • Magda | 5. 5. 2007 20:14

    NA NÁŠ VKUS MOC SLADKÉ, ALE JINAK DOCELA FAJN. pŘÍŠTĚ DO SNĚHU UBERU CUKRU NA MAX 10 DKG.

  • Markéta | 27. 4. 2007 23:45

    Název mě nezklamal. Je to výborný moučník, doopravdy mňamka. Kdo neochutnal, neuvěří. Vřele doporučuji.

  • Uljana Kurivčaková | 19. 3. 2007 18:00

    Já jsem take vyzkousela tento recept,a mohu jen potvrdit, ze je opravdu vynikajici: lehky, zdravy, stavnaty a ne tucny. Akorat jsem podle sveho gusta jestě na dno testa pridala tenkou vrstvu jahodové marmelady a na to vrstvu nastrouhanych reckych orechu, a pak jsem jeste pridala nasekane orisky i k jablkum. Zklidila jsem samu pochvalu, a navsteva chtela jeste pridat. Moc dekuji za tento recept! Davam 1*

  • Iva K. | 16. 2. 2007 22:58

    Mňamka je zkvělá, mohu potvrdit.Sníh je opravdu jako peřinka. Při pečení se nafoukne.Manžel se jenom olizoval, zavíral oči a nechtěl věřit, že tak fantastický moučník jsem upekla.

  • Romana Š. | 16. 2. 2007 22:20

    Dnes jsem pekla sněhovou Mňamku pro svého manžela k narozeninám.Sníh jsem dělala ze 6 bílků a pekla jsem ho (nesušila, ale pekla) asi 15 min. při teplotě 175 °C.Jednoduché. levné a velice dobré - prostě mňamka. Vřele doporučuji. Dávám 1.

  • Danka Snášelová | 9. 2. 2007 19:53

    Šárko, každá rodina má různý počet stravníků a podle toho peče a vaří v různých velkých hrncích a pekáčích.Já tenhle recept peču pro manžela a syna v dortové formě a po upečení Mňamku nakrájím na 8 úhledných (větších) dortovvých řezů. Když jsem měla narozeniny, tak jsem Mňamku upekla kolegyním do práce - ke kafíčku. Měl velký úspěch nejenom chuťově ale i vzhledově (řezy vypadají báječně).Sníh ze 4 bílků (někdy dávám bílků i 6) pečený v dorotové formě je vysoký. Je to taková pěna-lehounká vysoká peřinka, kterou můžeme ozdobit šlehačkou. Mňamku doporučuji upéct rodinám, kde je míň stravníků. Z receptu nakrájíte 8 až 10 úhledných kousků. Líbí se mi hlavně proto, že je dobrý a přitom levný, lehký-bez krému. Do sněhu se naše pusa zaboří jako do peřinky. Je jednoduchý a vypadá slavnostně.

  • Šárka Tkáčová | 5. 2. 2007 14:47

    Nepolemizuji o skutečnosti,že je tento recept mňamkou-nevyzkoušela jsem , ale na množství mouky obsahuje více tuku,než zde uvedené a mnou vyzkoušené Hraběnčiny řezy.Na množství strávníků u nás doma bych stejně musela péct z dvojité dávky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Snídaně Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Hnědý rum Hrubá mouka Jablka Moučkový cukr Sníh z bílku Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

94
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
63
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
63
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
33
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
33
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Mňamka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact