• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce

autor: Iwerin
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Mleté koule
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      balení hermelín stačí i půl balení
    • 2
      lžíce brusinkový kompot
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 1
      hrst koření na mleté maso
    • 1
      hrst koření na grilovaný hermelín
    • mletá sladká paprika na pěknou barvu
  • Omáčka
    • 2
      ks banány 2 velké nebo 3 menší, pěkné neomačkané
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • mléko pro potřebnou konzistenci omáčky
    • hřebíček mletý
    • muškátový květ
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso připravíme jak jsme zvyklí (vejce, sůl, mouka) s trochou více koření na mleté maso. Hermelín nakrájíme na maličké kousíčky a vmícháme do mletého masa. Přidáme také trochu (stačí lžička) koření na grilovaný hermelín nebo stačí další pepř a chilli. Poté vmícháme dvě lžíce brusinkového kompotu a lžíci cukru. Maso dostane pěkně nasládlou pikantní chuť.
2
Já nechávám maso aspon hodinku v lednici odležet, aby se vše pořádně spojilo několikrát pořádně promíchám. Těsně před smažením přidám mletou papriku aby kouličky dostaly pěkně načervenalou barvu. Poté smažíme obvyklým způsobem ve vyšší vrstvě oleje a následně je necháme dobře okapat či mastnotu vysajeme.
3
Na omáčku si rozmačkáme 1 a půl banánu (nebo dva, podle toho s kolik jich máme), zbytek si necháme na ozdobu. K rozmačkanému banánu přidáme zakysanku a mléko, tak abyhom dostali chustou omáčku. Vše dáme do hrnce a zahřejeme, když směs přejde varem přidáme cukr a koření. Směsí poté políváme koule a zdobíme plátky zbylého banánu.
4
K tomuto jídlu mám nejraději jasmínovou rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Mleté maso s řapíkatým celerem

Mleté maso s řapíkatým celerem

Mleté maso s cizrnou

Mleté maso s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Smažení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Brusinkový kompot Cukr krystal Hermelín Hladká mouka Hřebíček mletý Koření Koření na mleté maso Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso - míchané Muškátový květ Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Míša řezy
Míša řezy
17
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
16
Koprová omáčka
Koprová omáčka

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact