• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mléčná rýže se skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Mléčná rýže se skořicí

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mléčná rýže se skořicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g rýže
    • 100
      ml mléko
    • voda 3 x více než rýže
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • máslo
    • 1
      lžička skořice Mleté

Postup přípravy receptu

1
Rýži opláchneme a dáme vařit s máslem a solí. K měkké rýži přidáme cukr, mléko a vaříme ještě 5 minut. Odstavíme a promícháme se skořicí. Servírujeme do dezertních pohárů s citrónem pokapanými a oloupanými hruškami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná rýže "caffé latte coconut"

Mléčná rýže "caffé latte coconut"

Limetková mléčná rýže s kokosem

Limetková mléčná rýže s kokosem

Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše

Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sylva Karešová | 19. 9. 2009 00:23

    To je prostě rýžová kaše :-) mám ji moc ráda, dá se jíst jak horká, tak studená. Ať už posypaná skořicovým cukrem, grankem nebo třeba ovocným kompotem. Já ji tedy dělávám tak, že rýži - která má tendenci se rozvařit - vařím v lehce osolené vodě. Vodu pak sliji a přidám malou krabičku zahuštěného mléka Tatra 9% (1 krabička na dva sáčky rýže - z kterých rýži vysypu samozřejmě), jen chvilku promíchám nad plamenem a stáhnu. Přidám cukr, zamíchám a mohu servírovat.

  • Věra Štroblová | 15. 9. 2009 10:55

    Zdenko. pravda pravda já dělám tak jak je již zde myslím uvedno: na jeden litr 200g kulkatozrnky přidám tři lžíce cukru a jednu lžičku skořice hotové podávám s kompotem a nebo polité šťávou a může se ozdobit jogurtem nebo kysanou smetanou je to moc dobrý a jednoduchý :-))

  • Tereza J. | 15. 9. 2009 08:16

    Janka, ryžu v mlieku varím vždy v hrnci s dvojitým dnom, aj na ryžový nákyp varím ryžu v mlieku v tomto hrnci a nič sa teda nepripáli. Občas zamiešam, pred dovarením už nechám len dôjsť.Nemeriam ani mlieko ani ryžu, ja to už mám v oku, ale na 1 l mlieka dávam asi 3 hrste ryže, premyjem ju a dám do mlieka.

  • Zdena z JM | 15. 9. 2009 07:28

    Rýžovou kaši vařím jako základ na rýžový nákyp a dávám 20 dkg rýže na 1 litr mléka. Je důležité vařit v hrnci s nepřilnavým povrchem, protože se opravdu rádo připaluje.

  • Jana Podolská | 15. 9. 2009 06:33

    Terezko a kolik dáváte toho mléka? Já se toho bojím, že se bude chytat.

  • zdenka supolova | 11. 9. 2009 18:56

    Věrko,to jste mi kápla do noty s tou DP,zkusím to,ale asi neděláte jen z uvedených 50g,není toho málo?

  • Věra Štroblová | 11. 9. 2009 11:05

    Je to moc dobré, ale já dávám do DP na program marmeláda :-)) takže si jen počkám a vlastě nic nedělám.

  • marie nezlakova | 10. 9. 2009 18:40

    Tereza má pravdu,v mléce je mnohem lepší.Jednou jsem vyzkoušela podle rady kamarádky půl na půl s vodou a teda nic,moc.

  • Tereza J. | 10. 9. 2009 18:06

    Ryžu varím len v mlieku, žiadna voda. Je oveľa chutnejšia.

  • Marie Novakova | 10. 9. 2009 00:40

    Dělávám a je to opravdu moooc dobroučké,navíc jednoduché a rychlé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýže
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Rýže Skořice Sůl Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

71
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
69
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
58
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
54
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
41
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Mléčná ovesná kaše
Mléčná ovesná kaše
Mléčná polévka s houbami
Mléčná polévka s houbami
Mléčná rýže "caffé latte coconut"
Mléčná rýže "caffé latte coconut"
Mléčná žampionová omáčka
Mléčná žampionová omáčka
Mléčná žampionová polévka
Mléčná žampionová polévka
Mletá roláda s hermelínem
Mletá roláda s hermelínem
  • Recepty.cz
  • Mléčná rýže se skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact