• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda nebo vývar
    • 300
      g vepřová krkovice
    • 200
      g miso
    • 300
      g brambory
    • 200
      g bílá ředkev
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g pórek nebo jarní cibulka
    • 100
      g ředkvička nať

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky asi 5 mm tlusté - co plátek to sousto, a na sucho bez oleje vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni 5 minut míchejte. Kousky se vám zatáhnou a pak je zalejte vodou, v které jste rozmíchali první polovinu miso. Stačí tak 300 ml. Vařte na mírném ohni 20 minut. Maso si natáhne chuť miso.

RADA: Křehké polévkové maso

2
Pak přidejte brambory nakrájené na nepravidelné skrojky, další díl vody a znovu přiveďte k varu. Po 15 minutách přidejte na podélné plátky nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou bílou ředkev. Různost tvarů dá vašemu jídlu rozlet.
3
Zeleninu povařte, ale nerozvařte. Stačí jen dalších deset minut. Pak přidejte podélně nakrájený pórek nebo jarní cibulku a povařte další dvě minuty. Nakonec vložte pokrájenou nať z ředkve a po dvou minutách odstavte z plotny.
4
Teprve potom přidejte druhou polovinu miso, promíchejte a dochuťe sojovou omáčkou. Kdyby se miso vařilo, ztratí na chuti a ztratí i cenná probiotika. Podávejte ve velkých miskách podobně jako třeba celopolévku Pho nebo rámen.

RADA: Silný a čirý vývar

5
Pokud máte lotosový kořen renkon, lopuchový kořen gobo, nebo černý kořen, určitě ho do miso bramboračky přidejte. Náramně pozvednou chuť, přidají na vlákninách a renkon pomůže i od rýmy. Pokud budete mít k dispozici brambory taro, budou lepší než běžné brambory, protože se nerozvaří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Kuřecí miso polévka s houbami

Kuřecí miso polévka s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Brambory Miso Mrkev Pórek Ředkvička Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
10
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
10
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Minutkový guláš Stroganov 3
Minutkový guláš Stroganov 3
Minutový koláč (bez vajec)
Minutový koláč (bez vajec)
Mirabelkový džem se švestkami
Mirabelkový džem se švestkami
Mistrovský bramborový salát
Mistrovský bramborový salát
Míša dort
Míša dort
Míša řezy
Míša řezy
  • Recepty.cz
  • Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact