• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mini pavlova s kokosovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Mini pavlova s kokosovým krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Oblíbený dezert pojmenovaný po ruské baletce Anně Pavlovové se připravuje z upečeného bílkového krému. Vršek zdobí ušlehaná kokosová smetana a javorový sirup. Tohle sladké potěšení vám zcela jistě učaruje.

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 240
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      lžíce jablečný ocet
  • Krém
    • 400
      g kokosová smetana
    • 2
      lžíce javorový sirup

Postup přípravy receptu

1
Troubu zahřejte na 165 °C a nastavte na horký vzduch. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovými podložkami na pečení.
2
V robotu vyšlehejte do pěny bílky se solí. Postupně za stálého šlehání přisypte ve dvou dávkách cukr. Šlehejte, dokud sníh nezačne vytvářet pevné špičky.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

3
Přidejte škrob s octem a ještě 2 minuty při nejvyšší rychlosti šlehejte. Sníh by měl být pevný a lesklý.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného

4
Dvěma lžícemi nabírejte sníh a na plechu tvořte asi 5 cm od sebe hromádky. Bříškem lžíce do každé udělejte důlek. Dávejte pozor, abyste se nedostali až na dno, pusinkové korpusy mají fungovat jako mističky. Pracujte rychle, aby sníh nespadl a držel tvar.
5
Plechy vložte do trouby, teplotu stáhněte na 120 °C a pečte 60–70 minut. Správně upečená pusinka je zespodu pevná (můžete na ni poklepat), svrchu má pevnou krustu, ale uvnitř je vláčná.
6
Na krém vyšlehejte dobře vychlazenou kokosovou smetanu s kapkou javorového sirupu. Krém naneste na pusinky a ozdobte je semínky granátového jablka a plátky kokosu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pavlova plná ovoce

Pavlova plná ovoce

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Jablečný ocet Javorový sirup Kokosová smetana Kukuřičný škrob Sůl

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

18
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
18
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
18
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
18
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
16
Segedínský guláš I.
Segedínský guláš I.

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Mini košíčky jako rakvičky
Mini košíčky jako rakvičky
Mini mazance
Mini mazance
Mini ovocné knedlíčky s physalis
Mini ovocné knedlíčky s physalis
Mini Pavlovy
Mini Pavlovy
Mini pizzy calzone II.
Mini pizzy calzone II.
Mini pizzy s ančovičkami a cuketou
Mini pizzy s ančovičkami a cuketou
  • Recepty.cz
  • Mini pavlova s kokosovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact