• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Mini bochánky (mazance) - cukrové
Napište svůj komentář k receptu

Mini bochánky (mazance) - cukrové

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mini bochánky (mazance) - cukrové
Mini bochánky (mazance) - cukrové
Mini bochánky (mazance) - cukrové
Mini bochánky (mazance) - cukrové
Mini bochánky (mazance) - cukrové
Mini bochánky (mazance) - cukrové
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Těsto na 10 - 14 kusů
    • sůl - špetka
    • 120
      g sádlo rozpuštěné, vlažné (lze použít i máslo)
    • 200
      g hladká mouka
    • 260
      ml mléko vlažné, cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum cca
    • 1
      hrst rozinky dle chuti, cca
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • mandle - nemusí být
    • 1
      lžička citronová kůra - čerstvě nastrouhaná, cca
    • 80
      g cukr krupice
  • Dále
    • moučkový cukr na posypání minimazanečků
    • rozpuštěné máslo na potření minimazanečků

Postup přípravy receptu

1
Mouky smícháme v míse se špetkou soli a citronovou kůrou, uprostřed uděláme hlubší důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme větší částí vlahého mléka. Jemně střed mouky promíchneme, aby se nám smíchalo droždí s mlékem a cukrem a necháme vše pod utěrkou na teplém místě odpočinout.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

2
Až droždí nabude a začne vytvářet bublinky (kvásek), přidáme do mísy rum a zbylé mléko, trochu směs promícháme a zalijeme vlahým rozpuštěným sádlem. Vařečkou vypracujeme hladké na mísu se nelepící těsto, během míchání vařečkou do těsta zapracujeme i nasekané mandle a rozinky (nejlépe předem namočené v rumu).
3
Čím déle mícháme a vháníme tak vzduch do těsta, tím lépe. Bochánek syrového těsta necháme necháme na teplém místě pod utěrkou cca 45 minut kynout. Po vykynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, ze kterých v dlaních "ukoulíme" malé hladké bochánky, které klademe na pomaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech a takto připravené je necháme ještě cca 15 minut odpočívat.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

4
Pak je vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme dorůžova dle velikosti bochánků 15-20 minut. Po vyndání z trouby je ihned potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem. Necháme vychladnout. K rozpuštěnému máslu můžeme přidat i trochu rumu.
5
Sádlo dá těstu vláčnost a lehkost, ale pokud chceme, můžeme do těsta místo něj dát i máslo. Těsta je tak akorát na jeden plech minimazanečků, kdy je klademe kousek od sebe, jelikož ještě nabudou.
6
Jednoporcové bochánky poslouží nejen jako výslužka pro koledníky, ale i jako dobrý moučník, snídaně či svačina do ruky během celého roku. Na ty velikonoční můžeme ještě ostrým nožem naříznout kříž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Hot cross buns

Hot cross buns

Mini mazance

Mini mazance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Zákusky Nejlepší dezerty Chléb & placky Velikonoce Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Zákusky Buchty Pečivo Z mouky/obilovin Pro děti Bezmasá jídla Pečiva Dezerty Snídaně Oběd Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mandle Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Rozpuštěné máslo Sádlo Sůl Vanilkový cukr

Velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Tzaziky

Tzaziky

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Velikonoční mazanec

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Penne se špenátem
Penne se špenátem
30
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Obermaierová (79) po pauze a drsné válce: Návrat do Ulice!

Obermaierová (79) po pauze a drsné válce: Návrat do Ulice!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Minestrone zelená s kuřecími knedlíčky
Minestrone zelená s kuřecími knedlíčky
Mini bábovkoví zajíci
Mini bábovkoví zajíci
Mini bábovky s ostružinovou omáčkou
Mini bábovky s ostružinovou omáčkou
Mini bochánky (mazance) - plněné
Mini bochánky (mazance) - plněné
Mini cheesecake jako Créme Brûlée
Mini cheesecake jako Créme Brûlée
Mini Cheesecaky (3 varianty do silikonových formiček)
Mini Cheesecaky (3 varianty do…
  • Recepty.cz
  • Mini bochánky (mazance) - cukrové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact