• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mexickej francouzák
Napište svůj komentář k receptu

Mexickej francouzák

autor: naamah
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mexickej francouzák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Placky:
    • 150
      g hladká mouka
    • 375
      ml minerální voda perlivá
    • 2
      ks vejce
    • sůl
  • Náplň:
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • pórek
    • česnek menší hlavička
    • 1
      plechovka cizrna
    • 1
      plechovka fazole v tomatové omáčce
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžička instantní jíška 2-3
    • uzený sýr
    • 3
      lžička tamdori masalla

Postup přípravy receptu

1
Placky: ze všech přísad umícháme hladké těsto. Na pánvi upečeme z každé strany asi šest palačinek. Necháme vychladnout.
2
Náplň: na olivovém oleji osmahneme slaninu a na malé kousky nakrájené maso. Přidáme masallu a promícháme, až maso chytne správně červenou barvu. Poté přidáme na menší kousky nakrájenou zeleninu a polovinu česneku na plátky. Restujeme doměkka. Přilijeme fazole a scezenou cizrnu, přidáme kečup a prohřejeme. Poté okořeníme (sladká paprika, pepř, sůl, tabasco) a vymačkáme zbylý česnek. Na závěr vmícháme jíšku, mělo by to vytvořit hodně hustou omáčku. Necháme trošku vychladit.
3
Konec: palačinky naplníme směsí, zavineme a naskládáme do pekáčku (lze i na sebe) a zasypeme sýrem. V předehřáté troubě 190 °C pečeme asi 15 minut. Na talíři lze ještě zjemnit lžíci zakysané smetany a posypat petrželkou.
4
!Cizrna je sama o sobě hodně slaná, tak se solí opravdu opatrně!
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Fazole v tomatové omáčce Hladká mouka Instantní jíška Kečup - jemný Kuřecí prsa Minerální voda Paprika Pórek Rostlinný olej Slanina Sůl Tamdori masalla Uzený sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

109
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
48
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
25
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Mexickej francouzák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact