• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Metrový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Metrový koláč

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metrový koláč
Metrový koláč
Metrový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 250
      g cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 150
      ml teplá voda
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
  • Krém
    • 150
      g cukr mletý
    • 250
      g máslo
    • 2
      dl voda
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 120
      g máslo
    • 120
      g cukr mletý
    • 1,50
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1,50
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny vmícháme kakao. Obě těsta dáme do srnčích hřbetů (každé těsto do jednoho) a upečeme.
2
Krém: ve vodě uvaříme pudink, přidáme cukr a vešleháme máslo.
3
Poleva: všechny přísady smícháme nad párou.
4
Vychladlé srnčí hřbety krájíme na tenké plátky, natíráme krémem a skládáme k sobě střídavě (bílý, kakaový, bílý...), vznikne "proužkovaný" dlouhý srnčí hřbet, nakonec polijeme polevou a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlé řezy krájíme našikmo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Koláč s jablky a ořechovou drobenkou

Koláč s jablky a ořechovou drobenkou

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela T. | 4. 10. 2012 14:36

    Tento koláč znám velmi dobře a pekla jsem ho i na svoji svatbu. Ale u nás děláme čokoládovou polevu a posypeme strouhaným kokosem. :-)

  • Miroslava Severová | 11. 1. 2010 07:45

    Zase jsem po delší době dělala tento koláč, je výborný. Doufám že se nebudete zlobit - přidala jsem fotografii

  • Hana Lorencová | 30. 8. 2006 15:22

    Obě formy se do trouby vejdou, takže najednou. Peču na 175°C, jestli jsou upečené zkuste buď špejlí nebo rukou - když zatlačíte na střed a těsto se vrátí, je upečené.

  • Karla | 29. 8. 2006 23:36

    Oba srnčí hřbety se pečou zároveň? Jak dlouho asi a na kolik stupňů? Ještě jsem v nich nepekla. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Sníh z bílku Solamyl (bramborový škrob) Teplá voda Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Vánoční štola

Vánoční štola

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Meteník
Meteník
Metr (šachovnice)
Metr (šachovnice)
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Mexická kuřecí polévka
Mexická kuřecí polévka
Mexická omáčka
Mexická omáčka
Mexická polévka
Mexická polévka
  • Recepty.cz
  • Metrový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact