• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Metrová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Metrová buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metrová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 1
      sklenice voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • mléko 1/2 l
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo 1/8
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
5 žloutků, cukr, sklenici horké vody a sklenici oleje ušleháme. Po vypnutí šlehače se přidá mouka a prášek do pečiva a sníh ušlehaný z bílků.
2
**Krém: **z 1/2 litru mléka uvaříme vanilkový pudink a vše do vychladlého pudinku jemně zamícháme. Rozkrájenou buchtu promazáváme, lepíme zpět k sobě a polijeme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Pastirčáková | 2. 7. 2005 20:49

    Di to napsala úplně přesně, popis tohoto receptu je opravdu jen pro znalce. Bylo by dobré při psaní postupu myslet i na ty, co s pečením nemají až takové zkušenosti. Já tento recept znám a dělám ho přesně tak, jak je uvedeno v příspěvcích výše, kombinuju tmavý a světlý korpus, nakonec polévám polevou, mňam.

  • Maida | 2. 7. 2005 13:16

    Tak tohle je u nás doma nejoblíbenější moučník. Bohužel postup je zcela špatný a nesrozumitelný.

  • Di | 30. 6. 2005 07:56

    Přesně tak se to dělá, jak píše Libuše Romančíková. Já ještě jednotlivé plátky trochu pokropím rumem, případně kávou. Další variantou je trocha pikantní marmelády pod krém. Vršek nově vzniklého hřbetu také polévám polevou, ale lze jen pomazat krémrm. V každém případě se však plátky při podávání musí krájet šikmo. Jinak by celá pracná příprava neměla žádný smysl.

  • Libuse Romančíková | 29. 6. 2005 19:47

    Souhlasím s Di.Takovýto popis přípravy neříká nikomu vůbec nic.Já tyto řezy znám a tak vím,že se pečou v srnčím hřbetu.Těsto rozdělím na 2 poloviny.Z toho jednu obarvím kakaem a naliju do dvou hřbetů.Peču oba najednou.Po vyklopení a vychladnutí nakrájím na plátky a spojuji k sobě krémem střídavě světlý a tmavý naležato za sebou.Vzniknou opět 2 srnčí hřbety,které pomažu krémem a cik cak poleju čok.polevou.Dám vychladit a pak krájím.Ale pozor!Musíme krájet šikmo,v úhlu 45°.Řezy potom vypadají zajímavě.Já peču :5 vajec,300g cukru,12 lžic oleje,10 lžic vody,300g hl.mouky a 1 prášek. Krém:1/2 litru mléka,2 vanil.pudinky a vanil.cukr=uvařit.Utřít 1 máslo s mouč.cukrem a pomalu zašlehávat vychladlý pudink.

  • Marta | 29. 6. 2005 13:18

    Pro Alenu D. S Metro řezy, pokud myslíte 5 ks v krabičce, piškot, krém a každý kousek obalený marcipánem, tak s tím to nemá společné nic!

  • Di | 29. 6. 2005 13:07

    Nezlobte se, ale to je recept pro ty, kteří ho již znají. Neznalec se nedozví nic. Ani to, že má těsto upéci ve formě hřbetu. Nebo se mýlím?

  • Alena D. | 28. 6. 2005 23:17

    Je to to same jako Metro rezy, jak to prodavaji v obchode? To je totiz lahudka mnam mnam.

  • Marta | 28. 6. 2005 15:54

    Já polévám čokoládovou polevou. Do krému přidávám na kousky nakrájený ananas.

  • Estel | 28. 6. 2005 15:39

    Ja dělám podobně,ale:v srnčích hřbetech,polovina tmavá,polovina světlá a krém tvořím ze solamylu.No a navrch čok.polevu.Takovou speciální,na jinou buchtu se sní nedělám.Přidává se do ní rum,máslo,kakao,cukr-ve vodní lázni.Je to hrozná mňamka.Je to jedna z našich nejsvátečnějších dobrůtek.naposled jsem ji dělala před měsícem k narozeninám.

  • Jana Tichá | 28. 6. 2005 15:02

    Jano, popsala jste to přesně. To je ten správný postup. Zbytkem krému potřeme povrchu a posypeme strouhanou čokoládu. Já také dělám krém z pudingu a másla, bez ořechů.

  • Jana | 28. 6. 2005 14:57

    Tento zákusek děláme také ale říkáme mu metrový řez - je výborný. Nevím přesně z hlavy, jestli těsto děláme stejně ale do jedné poloviny těsta přidáváme kakao a pečeme v srnčích hřbetech. Potom se střídavě slepují světlé kousky s tmavými a když se to pak krájí ze šikma vypadá to moc pěkně. Krém pak děláme klasický pudinkový (vanilkový) a dáváme celé máslo (250 g).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kaldoun

Kaldoun

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

69
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem
Zapečené noky s rajčaty…
38
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
32
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Plněné batáty
Plněné batáty

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Metrová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact